LifeStar 31 Mai 2015 15:24
Cantareata Joni Mitchell, care a fost internata, pe 31 martie, intr-un spital din Los Angeles, dupa ce si-a pierdut cunostinta in resedinta ei din acelasi oras, a fost mutata intr-o clinica specializata unde primeste tratament contra unui anevrism cerebral, informeaza contactmusic.com.

Dupa internarea cantaretei - una dintre figurile de legenda ale industriei muzicale din era Woodstock -, mai multe zvonuri privind starea grava de sanatate a acesteia au circulat in presa americana, insa purtatorul ei de cuvant a negat informatia potrivit careia ar fi fost in coma. Informatii noi sugereaza insa ca Mitchell a suferit un anevrism cerebral.

Leslie Morris, prietena cantaretei, numita reprezentantul legal al acesteia, incearca sa obtina mutarea starului in locuinta acesteia, unde sa-si urmeze tratamentul. Morris mai spune ca medicii se asteapta ca artista, in varsta de 71 de ani, sa se recupereze total, scrie MEDIAFAX.

Joni Mitchell, al carui nume real este Roberta Joan Anderson, s-a nascut pe 7 noiembrie 1943 in orasul Ford Macleod din provincia canadiana Alberta. Muziciana si pictorita, a lucrat mai intai la Toronto si pe coasta de vest a Canadei si a fost asociata la mijlocul anilor 1960 cu scena folk din New York, inainte de a descoperi noi orizonturi muzicale in anii 1970, cochetand progresiv cu muzica rock si apoi cu jazz-ul. Joni Mitchell a devenit, de asemenea, una dintre cele mai respectate si mai apreciate compozitoare de la sfarsitul secolului al XX-lea, iar albumele sale au fost recompensate cu opt premii Grammy si s-au vandut in milioane de copii. Versurile ei sunt apreciate pentru poezia lor melodica si abordeaza teme umaniste, precum idealuri sociale si ecologice, care se intrepatrund cu numeroase sentimente personale, marcate de romantism, perplexitate, dezamagire si bucurie.

Cantareata a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame in 1997 si a ramas cunoscuta gratie unei serii de albume care au influentat muzica de la sfarsitul anilor '60 si '70, precum "Clouds", "Ladies of the Canyon" si "Blue".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.