LifeStar 26 Mai 2015 13:04
Actorii Alexandru Arsinel si Ion Dichiseanu vor primi sambata, de la ora 11.00, pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului din Bucuresti, stele pentru intreaga activitate in domeniul teatrului si filmului, iar regretatului Sergiu Nicolaescu i se va oferi o stea postum.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, evenimentul va avea loc in prezenta primarului general al municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu.
Proiectul Aleea Celebritatilor se reia astfel la initiativa primarului Sorin Oprescu, iar decernarea stelelor se va face in prezenta colegilor, prietenilor si a rudelor artistilor.

"Suntem onorati sa sustinem in continuare proiectul Aleea Celebritatilor, sa sustinem arta si cultura romaneasca, alaturi de Teatrul Metropolis si Primaria Municipiului Bucuresti. In luna mai vom omagia trei mari artisti ai scenei si filmului: Alexandru Arsinel, Ion Dichiseanu si Sergiu Nicolaescu (postum). Pentru harul si devotamentul lor, pentru memorabilele roluri, le multumim"
, a declarat Daniel Stoica, actionar Cocor, unul dintre initiatorii proiectului. In timpul evenimentului, actorii vor primi cate o stea de aur din partea Sabion, bijutierul oficial al evenimentului.

Alexandru Arsinel s-a nascut in comunca Dolhasca, judetul Suceava, pe 4 iunie 1939. Incurajat de mama sa, s-a prezentat la examenul de admitere la Facultatea de Teatru din Bucuresti. La absolvirea facultatii, promotia 1962, a plecat la Targu-Mures unde s-a deschis sectia romana la Teatrul Maghiar. In 1964, a dat concurs la Teatrul de Revista "Constantin Tanase" din Bucuresti, a jucat alaturi de Puiu Calinescu in spectacole de teatru de revista si a facut cuplu pe scena cu Stela Popescu, dand viata cupletelor scrise de Puiu Maximilian. In prezent este directorul acestei institutii.

Are o bogata activitate in teatru, film, televiziune si teatru radiofonic. Pentru intreaga activitate artistica in teatrul de revista, precum si cea manageriala a primit numeroase premii, medalii, printre care trofeul special UNITER pentru teatrul de revista (2000) si Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor - "Arta Spectacolului", "in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului" (2004).

Citeste si:
Doliu în lumea filmului internațional. Ryan O'Neal s-a stins din viață
Doliu în lumea filmului...

Ion Dichiseanu s-a nascut la Adjud, pe 20 octombrie 1933, si a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, Facultatea de Teatru din Bucuresti, in 1959. Fiind student la Politehnica a fost indrumat spre actorie de nepoata lui George Vraca. Dupa absolvire, a plecat cu toata promotia la Teatrul din Botosani. Este cunoscut datorita activitatii sale artistice in cadrul Teatrului Nottara din Bucuresti, precum si pentru numeroasele roluri care l-au consacrat in cinematografie, teatru TV si teatru radiofonic.

A primit premiul ACIN pentru rolul din filmul "Clipa" (1979) si a fost decorat cu Ordinul National Serviciul Credincios in grad de Cavaler, (2002), "pentru prestigioasa cariera artistica si talentul deosebit prin care au dat viata personajelor interpretate in filme, dar si pe scena, cu prilejul celebrarii unui veac de film romanesc". In 1995 a publicat volumul de versuri "Frumoasa spaniola, frumoasa suedeza", la editura Arc. De asemenea, Ion Dichiseanu a fost ales cetatean de onoare al Adjudului.

Citeste si:
Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia. Fostul primar va rămâne...
Sorin Oprescu nu va fi...

Sergiu Nicolaescu s-a nascut pe 13 aprilie 1930, la Targu-Jiu, si a decedat la 3 ianuarie 2013, la Bucuresti. A fost regizor, scenarist si actor. A debutat ca regizor in 1959, cu filmul de fictiune de scurtmetraj "Scoicile nu au vorbit niciodata". Dupa succesul la Cannes cu scurtmetrajul "Memoria Trandafirului" a devenit cunoscut prin filmele istorice "Dacii" (1966) si "Mihai Viteazul" (1970), "Nemuritorii" (1974), "Osanda" (1976), "Zile fierbinti" (1976), "Razboiul independentei" (1977), dar si pentru "Nea Marin miliardar" (1979), "Ultima noapte de dragoste" (1980), "Noi, cei din linia intai" (1986), precum si pentru seria de filme politiste care il aveau ca personaj principal pe Comisarul Moldovan. A publicat mai multe carti, precum si o autobiografie, "Viata, destin si film", la editura Universitara.

Citeste si:
Zilele Bucureștiului 2022. Ce evenimente vor avea loc între 16-18...
Zilele Bucureștiului 2022. Ce...

Aleea Celebritatilor (Walk of Fame) este un proiect cultural initial de Teatrul Metropolis, Primaria Capitalei si Cocor, care gazduieste stelele celor mai cunoscuti artisti romani din lumea filmului si a teatrului, in semn de pretuire a valorilor culturale din Romania.

Celebrul Walk of Fame romanesc a fost inaugurat in ianuarie 2011. Pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului stralucesc deja stelele altor mari personalitati, precum Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Stefan Iordache (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Ion Caramitru, Draga Olteanu Matei, Mircea Albulescu, Mariana Mihut, Marin Moraru, Iurie Darie, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale", Horatiu Malaele, George Mihaita, Costel Constantin.

Citeste si:
Maria Dragomiroiu, declarații cu ochii în lacrimi despre Alexandru...
Maria Dragomiroiu, declarații...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.