LifeStar 25 Mai 2015 16:24
Actrita de comedie Anne Meara, mama actorului Ben Stiller, nominalizata de patru ori la premiile Primetime Emmy, a murit sambata, la varsta de 85 de ani.

Actrita Anne Meara a avut o cariera de peste sase decenii in film si televiziune si a devenit celebra alaturi de sotul ei, Jerry Stiller, cu care a fost casatorita timp de 61 de ani. Cei doi artisti au format un duo de comedie, Stiller & Meara, care a aparut cu regularitate la televiziunea americana incepand din anii 1960, in special in emisiunea "The Ed Sullivan Show".

Show-urile lor de comedie se bazau de obicei pe diferentele religioase dintre ei, intrucat Jerry Stiller este evreu, iar Anne Meara provenea dintr-o familie catolica irlandeza, scrie MEDIAFAX.

In 1975, Anne Meara a interpretat rolul principal din serialul "Kate McShane", produs de postul CBS, care i-a adus prima nominalizare la premiile Primetime Emmy. Artista americana a primit alte trei nominalizari la aceste premii, pentru rolurile din "Archie Bunker's Place" (in 1981 si 1982) si "Homicide: Life on the Street" (in 1997). In 1977 a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru rolul din serialul de comedie "Rhoda".

Anne Meara a fost insa o actrita talentata si in domeniul dramatic si a fost nominalizata la premiile Tony in 1993, pentru evolutia ei din spectacolul de teatru "Anna Christie". Cariera ei a urmat o curba ascendenta in anii 1990 si s-a remarcat pe micile ecrane in serialul "Destine secrete/ All My Children" si "Totul despre sex/ Sex and the City".

In 2007, Anne Meara si Jerry Stiller au fost recompensati cu o stea comuna pe Hollywood Walk Of Fame. Cei doi soti au jucat apoi impreuna in doua filme celebre ale fiului lor - "Zoolander Manechinul" si "O noapte la muzeu/ Night at the Museum".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.