LifeStar 22 Mai 2015 14:28
Cantaretul britanic Ed Sheeran a fost desemnat compozitorul anului la gala Ivor Novello Awards 2015 care a avut loc joi seara la Londra, informeaza contactmusic.com.

"Acesta este un premiu care conteaza cu adevarat, pentru ca vine din partea unor oameni pe care ii respect. Fara nicio suparare pentru celelalte trofee, desigur", a spus artistul britanic dupa ce a primit trofeul. La aceeasi gala, trupa Black Sabbath a fost premiata pentru intreaga cariera - Lifetime Achievement -, iar Boy George a fost recompensat pentru contributia extraordinara adusa muzicii - Outstanding Contribution Award - din mainile cantaretei australiene Kylie Minogue.

Printre ceilalti invingatori de joi seara s-au aflat Clean Bandit, care i-a invins pe Sam Smith si George Ezra la categoria "cel mai difuzat cantec", cu single-ul "Rather Be", care s-a impus de altfel si la categoria "cel mai bun cantec britanic contemporan", dar si Hozier, al carui single "Take Me To Church" a fost desemnat "cel mai bun cantec din punct de vedere muzical si al versurilor", scrie MEDIAFAX.

La categoria "cel mai bun album" a triumfat materialul discografic "So Long, See You Tomorrow" al grupului Bombay Bicycle Club, trofeul Inspiration Award a revenit grupului Manic Street Preachers, iar Special Anniversary Award a fost atribuit lui Midge Ure si Bob Geldof, creatorii proiectului "Band Aid".

De asemenea, cantareata Annie Lennox a primit din partea Societatii britanice a compozitorilor, textierilor si autorilor un premiu special, BASCA Fellowship - cea mai inalta distinctie decernata de aceasta organizatie. Trofeul a fost inmanat celebrei cantarete de un alt artist britanic de renume, Elton John.

Premiile Ivor Novello sunt decernate anual de Academia britanica a compozitorilor si textierilor (British Academy of Songwriters, Composers and Authors - BASCA). Premiile Ivor Novello, unele dintre cele mai prestigioase distinctii ale industriei muzicale britanice, recompenseaza artistii britanici mai degraba pentru calitatea compozitiilor lor decat pentru succesul lor comercial. A 60-a gala Ivor Novello Awards a avut loc la Grosvenor House Hotel din Londra.

Citeste si:
Avertismentul lui Elton John post-Brexit
Elton John avertizează în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.