LifeStar 20 Mai 2015 10:22
Trupa Voltaj, reprezentanta Romaniei, s-a calificat in finala Eurovision 2015, care va avea loc sambata, dupa ce a trecut, marti seara, de prima semifinala, care s-a desfasurat pe scena Wiener Stadhalle, din capitala Austriei.

Calificata in urma selectiei nationale din 8 martie, trupa Voltaj - formata din Calin Goia (voce), Oliver Sterian (tobe), Valeriu Ionescu (bas), Gabi Constantin (chitara), Adrian Cristescu (clape) - a urcat pe scena Eurovision Song Contest 2015 marti seara, in prima semifinala a competitiei, pe pozitia a 15-a.

Piesa cu care a concurat trupa Voltaj, "De la capat/ All Over Again", are muzica creata de Calin Goia, Gabriel Constantin, Adrian Cristescu, Paduraru Silviu-Marian, Alstani Victor-Razvan, si versurile compuse de Calin Goia, Gabriel Constantin, Adrian Cristescu, Paduraru Silviu-Marian, Alstani Victor-Razvan, Monica-Ana Stevens si Andrei-Madalin Leonte. Piesa, care face parte dintr-o campanie, trage un semnal de alarma asupra situatiei tuturor copiilor lasati in urma de parintii plecati la munca in strainatate.

"Intru in semifinala cu gandul la romanii din strainatate si la copiii pe care multi dintre ei sunt nevoiti sa ii lase acasa. Este un pret urias pe care il platesc pentru visul unui trai mai bun", spunea Calin Goia, inainte de prima semifinala. "Melodia, show-ul de la Viena si intreaga campanie vizeaza o problema care afecteaza oameni din mai multe tari si imi doresc ca mesajul nostru sa razbata dincolo de ecranele televizoarelor. Iar cei de acasa, chiar daca nu ne pot vota, stiu ca vor fi cu sufletul alaturi de noi si asta conteaza enorm", mai spunea solistul trupei Voltaj, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Alaturi de artistii romani, in prima semifinala au participat Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia si Ungaria. Dintre acestea, in afara de Romania, s-au calificat in finala de sambata Grecia, Estonia, Belgia, Armenia, Serbia, Rusia, Albania, Georgia si Ungaria. Anul acesta, Republica Moldova, reprezentata de cantaretul ucrainean Eduard Romanyuta, nu a ajuns in finala Eurovision. Finalistii - desemnati pe baza votului telespectatorilor si a votului unui juriu de specialitate, in egala masura - au fost anuntati intr-o ordine intamplatoare.

Citeste si:
A murit primul preşedinte al Republicii Moldova
A murit primul preşedinte al...

In semifinale au drept de vot doar telespectatorii care au urmarit competitia la televiziunile publice in tarile participante si in tarile calificate direct in finala (Marea Britanie, Spania, Germania, Franta, Italia, Australia si Austria). Astfel, doar romanii din strainatate au putut sa ii voteze pe reprezentantii Romaniei in finala, urmarind concursul la televiziunea publica din tara in care se afla.

Un numar de 40 de tari participa la editia din acest an a Eurovision. In finala de joi vor participa, in ordine, Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Cehia, Israel, Letonia, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elvetia, Cipru, Slovenia si Polonia. Semifinala de marti a fost transmisa live de TVR, iar semifinala de joi si finala de sambata vor fi si ele transmise in direct de Televiziunea Romana, de la ora 22.00 (ora Romaniei). Cea de-a 60-a editie a concursului Eurovision are loc la Viena, in Austria, dupa ce artistul travestit Conchita Wurst a castigat editia din 2014 a competitiei, cu piesa "Rise Like a Phoenix".

Citeste si:
Ilinca Vandici, despre marea finală „Bravo, ai stil!”. Producătorii...
Ilinca Vandici, despre marea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.