LifeStar 19 Mai 2015 12:10
Actrita americana Jane Fonda a fost recompensata pentru eforturile pe care le depune pentru a promova drepturile femeilor din lumea intreaga cu Women In Motion Award, un trofeu aflat la editia inaugurala, care i-a fost decernat duminica la Festivalul de Film de la Cannes, relateaza contactmusic.com.

Vedeta americana, in varsta de 77 de ani, a sustinut un discurs emotionant prin care a multumit organizatorilor de pe Croazeta si a cerut in mod public o reprezentare mai consistenta a femeilor in industria cinematografica, spunand ca acest domeniu de activitate reprezinta o sursa majora de inspiratie pentru fetele si tinerele din lumea intreaga. "Aceasta industrie, industria noastra, este fara niciun dubiu una dintre cele mai importante forte culturale din lume. Nu cunoaste granite. Este vital ca femeile sa se afle in centrul industriei internationale de film, nu doar ca actrite stralucitoare, ci si in calitate de creatoare, de artiste, de factori de decizie, pentru a ne asigura ca nu doar jumatate - ci chiar 51% - din populatia lumii este bine reprezentata", a declarat vedeta americana.

"Noi, femeile, vrem lucrurile diferit, experimentam lucrurile diferit, traim lucrurile diferit. Pur si simplu asa stau lucrurile. Si, daca povestile noastre, adevarurile noastre nu sunt respectate pe marile ecrane, atunci femeile care lucreaza in cinematografie vor simti ca nu sunt vazute, ca munca lor nu conteaza. Iar cealalta jumatate din lume, alcatuita din barbati, va fi privata in acest fel de jumatate din realitatea totala", a adaugat Jane Fonda.

La aceeasi gala au mai fost premiate legendara actrita Olivia de Havilland - care nu a participat insa la ceremonie - si producatoarea de film Megan Ellison. Printre filmele produse de Megan Ellison se numara cateva productii cinematografice celebre, precum "Zero Dark Thirty", "Her", "Foxcatcher" si "American Hustle", scrie MEDIAFAX.

Jane Fonda, Olivia de Havilland si Megan Ellison au fost primele artiste recompensate cu Women in Motion Award, un trofeu infiintat de organizatorii Festivalului de Film de la Cannes pentru a celebra contributia femeilor la evolutia industriei cinematografice. Jane Fonda a debutat in 1960 in comedia "Nevasta baschetbalistului/ Tall Story", dar a fost apreciata in 1969 in drama "Si caii se impusca, nu-i asa?/ They Shoot Horses, Don't they?", pentru care a primit si prima ei nominalizare la Oscar. Actrita americana a jucat in peste 40 de filme si a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in 1978, pentru rolul din "Intoarcerea acasa/ Coming Home", si in 1971, pentru partitura din "Klute".

Citeste si:
Jane Fonda, arestata din nou dupa ce a participat la un protest /...
Jane Fonda, arestata din nou...

Jane Fonda a revenit pe marile ecrane in 2005, dupa o pauza de 15 ani, si a jucat recent in serialul "Redactia/ The Neewroom". De asemenea, aceasta a interpretat-o pe Nancy Regan, vaduva fostului presedinte american Ronald Reagan, in filmul regizat de Lee Daniels, "The Butler". Actrita americana a fost nominalizata in 2013 la premiile Emmy pentru interpretarea personajului Leona Lansing din serialul "Redactia/ The Newsroom". Autobiografia ei, "My Life so Sar", a fost inclusa in lista de bestselleruri a publicatiei The New York Times.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.