LifeStar 18 Mai 2015 14:30
Cantareata americana Taylor Swift si cantaretul britanic Sam Smith au dominat editia din 2015 a galei Billboard Music Awards, organizata duminica seara, la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas, care s-a incheiat insa cu un cor de fluieraturi la adresa rapperului Kanye West, informeaza Reuters.

Cantareata country-pop Taylor Swift a castigat duminica seara opt trofee, inclusiv cel aferent categoriei "cel mai bun artist", considerat principalul premiu al galei. La aceasta categorie au mai fost nominalizati Ariana Grande, One Direction, Katy Perry si Sam Smith. In varsta de 25 de ani, Taylor Swift, una dintre cantaretele cu cele mai mari vanzari de discuri din Statele Unite ale Americii, s-a impus de asemenea, printre altele, la categorii precum "cea mai buna cantareata", "Top Billboard 200 Album" (cu materialul discografic intitulat "1989"), "Top Billboard 200 Artist" si "Top Hot 100 Artist".

Artista americana, al carei videoclip pentru cea mai recenta piesa a sa, "Bad Blood", a fost prezentat in premiera la aceasta gala, a castigat si un premiu special pentru realizari deosebite, atribuit pe baza voturilor exprimat de catre fani. Cantaretul britanic Sam Smith a fost desemnat "cel mai bun cantaret" si "cel mai bun artist debutant". Starul britanic, in varsta de 22 de ani, unul dintre concurentii principali ai cantaretei Taylor Swift, intrucat primise 13 nominalizari, cu doar una mai putin decat Swift, a fost invins de artista americana, prin prisma numarului de trofee castigate. Cantaretul britanic s-a impus si la categoria "cel mai bun artist de radio".

Grupul britanic One Direction a castigat la randul sau mai multe trofee, impunandu-se la categoriile "artistul cu cel mai bun turneu" si "cel mai bun duet sau grup", iar cantareata Iggy Azalea s-a impus la trei categorii - "cel mai bun artist rap", "cel mai bun cantec rap" si "cel mai bun artist pe fluxurile de streaming". Pharrell Williams a dominat categoriile R&B, impunandu-se la categoriile "cel mai bun cantec R&B", "cel mai bun album R&B" si "cel mai bun artist R&B", iar Jason Aldean a fost desemnat castigator la categoriile "cel mai bun cantec country" si "cel mai bun album country". Florida George Line a triumfat la categoria "cel mai bun artist country".

Hozier s-a impus la categoriile "cel mai bun artist rock" si "cea mai buna piesa rock", in timp ce trupa britanica Coldplay a fost desemnata castigatoare la categoria "cel mai bun album rock". Dupa modelul galei Grammy Awards, si gala Billboard Music Awards - creata in 1989, de revista americana Billboard - a oferit partea leului prestatiilor in direct ale starurilor actuale din industria muzicala.

Citeste si:
Stil ecvestru la Karpatia Horse Show: clasic chic! Ce premii poti...
Stil ecvestru la Karpatia...

Trupa rock Van Halen a deschis gala de duminica seara cu o prestatie incendiara a cantecului "Panama", iar rockerul Hozier a interpretat single-ul sau de succes "Take Me to Church". Printre celelalte momente muzicale marcante ale galei de duminica seara s-au numarat evolutia cantaretei Kelly Clarkson, care a interpretat piesa "Invincible", dar si duetul dintre Britney Spears-Iggy Azalea, care au facut spectacol pe scena pe ritmurile piesei "Pretty Girls". Cantareata Nicki Minaj a impresionat cu piesa rap "The Night is Still Young", iar Little Big Town a interpretat alaturi de Faith Hill cantecul de succes "Girl Crush".

Reprezentantii revistei Billboard, o publicatie specializata in monitorizarea industriei muzicale, au precizat ca finalistii din acest an au fost selectionati pe baza interactiunilor fanilor acestora cu muzica artistilor lor preferati, inclusiv in ceea ce priveste vanzarile de albume, vanzarile digitale, turnee, difuzari la posturile de radio, difuzari pe servicii de streaming si comentarii, "Like"-uri si redistribuiri pe retelele de socializare.

Citeste si:
Cine sunt câștigătorii Galei Green Report?
Cine sunt câștigătorii Galei...

Gala Billboard Music Awards 2015, prezentata de rapperul Ludacris si modelul Chrissy Teigen, s-a incheiat printr-un moment mai putin placut, intrucat rapperul american Kanye West - care a interpretat doua piese in finalul evenimentului - a fost fluierat copios de spectatorii prezenti in sala din Las Vegas, precizeaza site-ul Yahoo.com, scrie MEDIAFAX.

Fluieraturi puternice s-au auzit din public chiar inainte ca renumitul, dar controversatul rapper american sa urce pe scena. Atunci cand organizatorii au anuntat ca rapperul Kanye West va canta in finalul galei, dupa un scurt moment de publicitate, huiduieli si de fluieraturi puternice au izbucnit in sala. Chiar si doua dintre cumnatele artistului american - Kendall si Kylie Jenner - au fost fluierate atunci cand au urcat pe scena pentru a-l prezenta pe rapper. Fluieraturile au continuat pe parcursul evolutiei lui Kanye West, care a interpretat piesele "All Day" si "Black Skinhead", ale caror versuri au fost puternic cenzurate de organizatori. Evolutia sa a fost apoi aspru criticata si pe Twitter si alte retele de socializare, iar fanii nu s-au ferit sa foloseasca expresii foarte dure la adresa artistului american, spunand ca au asistat la "cea mai proasta prestatie artistica a serii".

Citeste si:
Licitație pentru pantofii de sport ai rapperului Kanye West. Cât...
Licitație pentru pantofii de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.