LifeStar 14 Mai 2015 18:20
Calin Goia, solistul trupei Voltaj, se numara printre cei zece concurenti ai Eurovision 2015 invitati la balul caritabil anual "Life Ball" din Viena, la care cantaretul roman va interpreta alaturi de Conchita Wurst si Dana International celebra piesa "Waterloo", a trupei ABBA, informeaza TVR.

Extravaganta, glamour, momente artistice speciale si discursuri emotionante - sunt cuvintele de ordine pentru evenimentul caritabil "Life Ball", care va fi gazduit in Primaria Vienei, sambata seara.

Aceasta este una dintre cele mai importante manifestari din lume dedicate luptei impotriva SIDA, iar Calin Goia se numara printre cei doar zece artisti concurenti la Eurovision care au fost invitati sa participe la acest bal exclusivist, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de reprezentantii TVR.

Solistul trupei Voltaj va urca pe scena "Life Ball" din Viena alaturi de doua dintre cele mai sonore nume lansate de Eurovision: Conchita Wurst si Dana International. Impreuna, ei vor interpreta celebra piesa "Waterloo", cu care trupa ABBA castiga cel mai important concurs muzical european, in 1974. Laureen si trupa Jedward sunt alti artisti care s-au remarcat la Eurovision si care vor canta in cadrul elitistului eveniment.

Printre cei care au confirmat deja prezenta la "Life Ball" se numara actrita Charlize Theron, cantaretele Paula Abdul si Mary J. Blige, iar artistul Elton John, a carui fundatie "Elton John AIDS Foundation" este partenera a fundatiei organizatoare "AIDS Life", si-a anuntat si el intentia de a participa la acest eveniment. Spectacolul va fi proiectat pentru publicul larg pe ecrane, in piata din fata Primariei vieneze.

"E cel mai important eveniment de caritate din sud-estul Europei, cu o traditie de 23 de ani. Anul acesta, avem un golden dress code, in memoria lui Gustav Klimt, unul dintre cei mai mari artisti ai Austriei. Este onorant sa fim printre delegatiile ai caror reprezentanti au fost alesi sa interpreteze cel mai mare hit lansat de Eurovision de-a lungul istoriei sale", a declarat Liana Stanciu, sefa delegatiei Romaniei la Eurovision, cea care il va insoti pe Calin Goia la eveniment.

Citeste si:
O celulă teroristă islamistă a planificat atacuri asupra...
O celulă teroristă islamistă...

Telespectatorii TVR si internautii vor putea vedea imagini de la "Life Ball" in cadrul "Agendei Eurovision 2015" din 17 mai. Emisiunea ce urmareste pas cu pas trupa Voltaj la Viena poate fi vazuta atat la TVR 1, TVR HD si TVR International, de luni pana duminica, de la ora 21.00, cat si online, pe TVR+ si pe canalul oficial de YouTube al TVR.

In editia de joi seara, "Agenda Eurovision 2015" aduce imagini de la prima repetitie a echipei Romaniei la Wiener Stadthalle. Care au fost plusurile si minusurile primului contact cu scena, ce spun membrii trupei Voltaj si echipa care ii insoteste despre sunet, lumini, grafica si decupaje telespectatorii vor afla pe 14 mai, de la ora 21.00, scrie MEDIAFAX.

Romania va fi reprezentata la editia din acest an a Eurovision de trupa Voltaj, care va interpreta melodia "De la capat". Voltaj va urca pe scena Eurovision Song Contest 2015 pe 19 mai, in prima semifinala a competitiei, pe pozitia a 15-a. Atat semifinalele (19 si 21 mai), cat si finala din 23 mai vor fi transmise in direct la TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe TVR+. Cea de-a 60-a editie a concursului Eurovision se va desfasura la Viena, in Austria, dupa ce travestitul Conchita Wurst a castigat editia din 2014 a concursului, cu piesa "Rise Like a Phoenix".

Citeste si:
Călin Goia de la Voltaj, prima reacție după excluderea Rusiei de la...
Călin Goia de la Voltaj,...

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 59 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion si Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993. Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

Citeste si:
Vedete care au facut schimbare de sex
Vedete care au facut operatie...

Paula Seling si Ovi au reprezentat Romania la Eurovision 2014 cu piesa "Miracle", ocupand locul al 12-lea in finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.