LifeStar 7 Mai 2015 18:36
Actorul australian Hugh Jackman a dezvaluit intr-un interviu recent faptul ca a suportat in ultimele 18 luni patru operatii de extirpare a unor cancere de piele si ca va fi nevoit de acum inainte sa mearga la controale medicale la fiecare trei luni, pentru tot restul vietii sale.

Hugh Jackman a fost diagnosticat prima data cu carcinom bazocelular, la nivelul nasului, in anul 2013, informeaza dailymail.co.uk.

Incercand sa contribuie la cresterea gradului de constientizare in randul populatiei generale in privinta riscului de cancer de piele, o afectiune frecvent intalnita in tara sa natala, starul australian a dezvaluit intr-un interviu acordat revistei WHO, joi, ca a suportat patru interventii de extirpare a unor celule canceroase in ultimele 18 luni si ca este foarte probabil sa suporte din nou astfel de operatii si in anii urmatori.

Hugh Jackman, in varsta de 46 de ani, spune ca medicul lui personal a incercat sa il linisteasca in legatura cu aceasta "lupta de-o viata" cu cancerului: "daca asta este singura cruce pe care trebuie sa o porti in viata, atunci ar trebui sa te consideri norocos".

Starul australian, care de acum inainte va trebui sa mearga la un consult medical la fiecare trei luni, a suportat prima interventie de extirpare a unor celule canceroase, in noiembrie 2013. Starul australian a mers la medic dupa ce un artist in machiaj a observat o mica pata sangerie ceva mai pronuntata pe nasul sau, in timpul filmarilor de la pelicula "X-Men: Viitorul este trecut/ X Men: Days of Future Past". Actorul spune ca sotia lui, Deborra-Lee Furness, cu care este casatorit din 1996 si cu care are doi copii - Oscar, in varsta de 14 ani, si Ava, in varsta de noua ani -, l-a incurajat si a insistat ca el sa fie consultat de un medic.

"Deb mi-a spus sa merg la medic, pentru a vedea ce se intampla cu acea pata de pe nasul meu. Baiete, cata dreptate a avut! Aveam carcinom bazocelular. Va rog, nu fiti delasatori ca mine. Mergeti periodic la control medical. Si, neaparat, folositi crema de protectie solara", a scris actorul australian intr-un mesaj publicat pe contul sau de pe reteaua Instagram.

Citeste si:
Stephen King sau Barack Obama: 10 vedete care au fost profesori
Stephen King sau Barack...

Apoi, Hugh Jackman a ajuns din nou la medic dupa ce i-a aparut pe fata un fel de pistrui, care s-a dovedit a fi tot cancer. A treia interventie, cauzata tot de un grup de celule canceroase, a suportat-o dupa ce a descoperit o noua pata sangerie in zona nasului.

Hugh Jackman fusese la un control medical cu doar o saptamana inainte de aparitia celui de-al treilea cancer, iar medicii i-au spus atunci ca era sanatos.

"Cel de-al treilea cancer a crescut intr-o singura saptamana si a fost probabil cel mai mare dintre toate", a spus starul australian.

Cu ocazia premierei din China a filmului "X-Men: Days of Future Past", anul trecut, actorul a vorbit despre lupta pe care o duce cu cancerul de piele: "Sunt realist in legatura cu viitorul si este mai mult decat probabil ca voi avea cel putin inca un cancer de piele, poate chiar mai multe, fapt care nu este deloc neobisnuit pentru un australian, in special pentru unul de origine britanica, crescut in Australia si care nu-si aminteste sa-i fi spus cineva vreodata ca trebuie sa foloseasca crema de protectie solara".

Citeste si:
Hugh Jackman si Patrick Stewart vor intra in Cartea Recordurilor
Hugh Jackman si Patrick...

Hugh Jackman spune ca face eforturi pentru a-si mentine o atitudine pozitiva in legatura cu starea sa de sanatate si ca merge cu regularitate la controale medicale.

"Frumusetea acestui aspect consta in faptul ca boala poate fi prevenita. Trebuie doar sa mergi cu regularitate la control. Sunt uneori genul acela de barbat tipic, putin cam lenes, care nu se deranja pentru nimic in lume. Insa acum nu mai sunt lenes deloc", a adaugat actorul australian.

Carcinomul bazocelular este o forma de cancer de piele care poate fi tratata, precizeaza Skin Cancer Foundation.

Hugh Jackman, castigator al unui premiu Tony pentru rolul din "The Boy From Oz", are reputatia unui actor talentat, care a fost distribuit in filme de actiune, precum "Cod de acces: Swordfish", franciza "X-Men" - pentru care a obtinut un premiu Saturn, in 2001 - si "Van Helsing", si romantice - "Australia" (2008). Actorul a mai putut fi vazut in filme precum "Prestigiul", "Fantana", "Bomba zilei/ Scoop" si in filmele din franciza "Wolverine".

Citeste si:
Bolile oamenilor pe care le poate face și câinele tău
Bolile oamenilor pe care le...

Nascut la Sydney, Hugh Jackman a debutat ca actor intr-un serial de televiziune australian, in 1994. In 2008, Hugh Jackman a fost desemnat de revista People cel mai sexy barbat in viata, iar, in 2009, a prezentat gala premiilor Oscar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.