Dan Fredinburg, fostul iubit al actritei Sophia Bush si unul dintre managerii companiei Google, se numara printre victimele avalansei de pe muntele Everest, cauzata de puternicul seism care s-a produs sambata in Nepal.

Dan Fredinburg, unul dintre managerii companiei Google, care supravietuise unei avalase, in aceeasi regiune a lumii, in 2014, se afla pe lista alpinistilor care si-au pierdut viata in timp ce incercau sa escaladeze muntele Everest.

Decesul sau a fost confirmat de membrii supravietuitori ai expeditiei, dar si de sora lui, Megan, pe contul sau de Instagram. Potrivit familiei, Dan Fredinburg si-a pierdut viata din cauza unor leziuni suferite in zona capului. Un numar de 18 alpinisti au fost ucisi in aceasta tragedie, care a provocat peste 1.800 de victime.

Avalansa declansata de cutremurul puternic inregistrat sambata in Nepal a ingropat o parte din tabara de baza folosita de alpinistii care urca pe Muntele Everest. Politia nepaleza a anuntat ca bilantul seismului a ajuns la 1.910 morti si 4.625 de raniti, potrivit Reuters.

Cel putin 700 de persoane au murit numai in capitala, Kathmandu, un oras cu aproximativ un milion de locuitori, unde numeroase case sunt vechi, fragile si inghesuite.
Epicentrul seismului cu magnitudinea 7,9 a fost localizat la 80 de kilometri est de Pokhara, al doilea oras ca marime din Nepal. Hipocentrul seismului a fost localizat la o adancime mica, de numai doi kilometri.
Seismul a provocat o avalansa pe Muntele Everest, potrivit unor alpinisti din zona, generand temeri pentru cei aflati pe cel mai inalt varf din lume, la un an dupa ce o avalansa a provocat moartea a 16 ghizi nepalezi, scrie MEDIAFAX.

Sophia Bush si Dan Fredinburg au avut o relatie care s-a incheiat in februarie 2014. Dupa despartire, cei doi au ramas in relatii foarte apropiate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.