Herb Trimpe, primul ilustrator de benzi desenate care a realizat un desen cu personajul Wolverine, a murit la varsta de 75 de ani, luni, in resedinta sa din Hurley, un oras din statul american New York, informeaza contactmusic.com.

Herb Trimpe a fost primul artist care a realizat un desen cu Wolverine, legendarul mutant din seria "X-Men", in anul 1974. Personajul cu gheare retractabile si-a facut debutul intr-un numar al seriei de benzi desenate "The Incredible Hulk". In afara de implicarea sa in proiectul Wolverine, Herb Trimpe a realizat ilustratii si pentru alte personaje celebre din universul Marvel Comics, precum Spider-Man, G.I. Joe, Godzilla, Captain America si Iron Man.

Herb Trimpe a fost, de asemenea, diacon episcopalian si a lucrat la o capela ridicata pe locul in care s-a aflat World Trade Center din New York, in urma atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001. Activitatile sale caritabile i-au adus Bob Clampett Humanitarian Award, un premiu decernat animatorilor si artistilor din universul benzilor desenate pentru diverse servicii aduse societatii, scrie MEDIAFAX.

Super-eroul Wolverine a aparut pentru prima data in anul 1974, pe ultima pagina a unei reviste dedicate personajului Incredible Hulk. In acel numar, se spunea ca Wolverine era centenar. Super-eroul a putut ajunge la acea varsta inaintata gratie unei mutatii speciale, un factor de vindecare, care il ajuta sa isi vindece foarte repede ranile provocate de adversari. Personajul este interpretat pe marele ecran de actorul australian Hugh Jackman in doua francize cinematografice de mare succes: "Wolverine" si "X-Men".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.