Béla Fleck, cantaretul american care a reinventat banjoul, va concerta in premiera la Bucuresti, la Sala Radio, pe 5 noiembrie, de la ora 20.00, alaturi de sotia sa, Abigail Washburn, informeaza organizatorii evenimentului, Twin Arts.

Béla Fleck este unul dintre cei mai importanti artisti care canta la acest instrument si persoana care a reusit sa-l aduca pe marile scene ale lumii, punandu-l in context nou, alaturi de artisti precum Chick Corea, Victor Wooten si Stanley Clarke.

Béla Fleck a fost recompensat cu 15 premii Grammy, multe dintre ele castigate ca lider al legendarului grup Béla Fleck and the Flecktones. Detine, totodata, recordul pentru cele mai multe nominalizari (30) la categorii muzicale diferite din istoria premiilor Grammy, informeaza un comunicat remis MEDIAFAX.

Muzicianul duce banjoul la un alt nivel, canta cu artisti africani ca Oumou Sangare si Toumani Diabate, exploreaza rock-ul alaturi de Dave Matthews Band si il pune in scena impreuna cu Orchestra Simfonica din Nashville. Concertul pentru banjo si orchestra scris de Fleck are titlul "Impostorul", o aluzie autoironica la instrumentul sau, care, aparent, nu ar avea ce cauta alaturi de o orchestra. Acesta este spiritul banjoului: ludic, direct, tonic.

Béla Fleck canta la Bucuresti in formula de duo, alaturi de sotia sa, Abigail Washburn - cantareata de banjo la randul ei, a carei voce completeaza show-ul. Abigail a fost membra in grupurile de bluegrass si folk Uncle Earl si Sparrows Quartet si este o buna cunoscatoare a culturii asiatice, pe care o experimenteaza continuu in turnee de durata in China. Este unul dintre artistii care au fost alesi sa reprezinte schimbul cultural prin muzica dintre Statele Unite ale Americii si China.

Duoul va prezenta la Bucuresti discul intitulat "Béla Fleck & Abigail Washburn", 11 povesti pur americane pe acorduri de blues si gospel, din care nu lipsesc celebrele "murder ballads" specifice Muntilor Apalasi. Accesul in sala se face incepand cu ora 19.30. Potrivit organizatorilor, nu este permis accesul cu camere foto profesionale, iar filmatul este interzis pe toata durata concertului.

Citeste si:
Cât cere Erika Isac pentru un concert? Cântăreața a stârnit...
Cât cere Erika Isac pentru un...

Biletele pentru acest eveniment au preturi cuprinse intre 95 de lei si 155 de lei, in functie de categorie, si vor putea fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas), precum si online, de pe www.eventim.ro.
Concertul Béla Fleck & Abigail Washburn este un eveniment Jazz Night Out, prezentat de Twin Arts.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.