Serialul politic "House of Cards" va continua cu cel de-al patrulea sezon, care va fi difuzat pe internet in 2016, au anuntat reprezentantii platformei online Netflix, joi, prin intermediul unui mesaj publicat pe contul de Twitter al acestei productii, informeaza Reuters.

Producatorii "House of Cards", primul serial difuzat exclusiv online care a fost recompensat cu Primetime Emmy, au confirmat continuarea productiei cu un al patrulea sezon, printr-un mesaj pe Twitter care a continut o fraza celebra rostita de protagonistul show-ului, personajul Frank Underwood: "I will leave a legacy". Avandu-l in distributie pe actorul Kevin Spacey, care il interpreteaza pe abilul politician Frank Underwood, serialul "House of Cards" a contribuit la aparitia unei noi tendinte in ceea ce priveste modul de vizionare a productiilor de televiziune - favorizand, potrivit unor studii recente, vizionarea compulsiva a unor seriale -, deoarece Netflix pune la dispozitia abonatilor sai toate episoadele dintr-un sezon intr-o singura zi.

Aceasta drama politica, inspirata dintr-o carte si o miniserie TV omonima produsa de BBC, a avut de asemenea un impact pozitiv in ceea ce priveste cresterea numarului de abonati ai platformei Netflix, potrivit reprezentantilor acesteia. "House of Cards" a intrat in istoria televiziunii americane in 2013, dupa ce a castigat trei premii Primetime Emmy, inclusiv unul pentru David Fincher, la categoria "cel mai bun regizor pentru un serial-drama", scrie MEDIAFAX.

Netflix a devenit prima companie exclusiv online care castiga aceste premii prestigioase. Kevin Spacey si Robin Wright au fost si ei nominalizati la Primetime Emmy pentru rolurile din acest serial. Kevin Spacey a fost recompensat, in 2015, cu un Glob de Aur pentru rolul din acest serial. Partenera sa de pe micul ecran, Robin Wright, a castigat, la randul sau, un Glob de Aur, pentru rolul sotiei lui Frank Underwood.

Patrunderea platformei Netflix in domeniul continuturilor originale si popularitatea de care se bucura serialele sale, precum "House of Cards" si "Orange is the New Black", au remodelat industria televiziunii si felul in care consumatorii privesc productii de divertisment. Gigantul american al streaming-ului, infiintat in 1997, care a inceput cu inchiriere de DVD-uri, s-a implantat progresiv pe continentul american si, din 2012, in cateva tari din Europa - Marea Britanie, Irlanda, tarile scandinave si Olanda. In 2014, serviciul a fost lansat in Franta, Germania, Austria, Elvetia, Belgia si Luxemburg.

Citeste si:
Pe 20 aprilie începe sezonul Taurului. În următoarele săptămâni se...
Pe 20 aprilie începe sezonul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.