Actrita Nicole Kidman a fost aspru criticata de un sindicat american, care reprezinta interesele a peste 25.000 de insotitori de bord, din cauza participarii sale la o reclama pentru Etihad Airways, o companie aeriana care si-ar supune angajatele la un "tratament deplorabil".

Intr-o scrisoare deschisa adresata actritei Nicole Kidman, presedintele Asociatiei insotitorilor de bord profesionisti (APFA), Laura Glading, spune ca acel contract publicitar semnat de vedeta australiana contravine statutului ei de ambasador al bunavointei pentru ONU, informeaza dailymail.co.uk. Reprezentantii companiei Etihad Airways au respins acele critici, spunand ca devotamentul fata de angajati reprezinta una dintre prioritatile firmei.

Acel sindicat american a declansat o veritabila campanie publica impotriva Etihad Airlines si a altor companii aeriene din Emiratele Arabe Unite, afirmand ca acestea sunt "renumite in industria transporturilor aeriene pentru practicile de munca distriminatorii si pentru tratamentul deplorabil aplicat angajatelor lor". "Luna trecuta, pe 8 martie, de Ziua Internationala a Femeii, ati spus: «Imi imaginez o lume in care toate femeile si tinerele au sanse si drepturi egale. Acum este momentul sa luptam pentru acest ideal»", spune Laura Glading in scrisoarea adresata actritei Nicole Kidman.

"Apoi, in exact aceeasi saptamana, am vazut ca ati inceput sa apareti intr-o noua campanie publicitara pentru Etihad Airways, o companie despre care The Wall Street Journal a anuntat in mod public ca «poate sa concedieze femei daca acestea raman insarcinate» si obliga insotitoarele de bord sa locuiasca in "detentie, in complexuri imobiliare securizate». Acestea sunt genul de conditii pe care APFA a luptat pentru a le eradica in urma cu cateva decenii in Statele Unite", a adaugat Laura Glading.

Nicole Kidman apare in noua campanie globala a companiei Etihad Airways, intitulata "Hollywood Glamour". Etihad Airways a lansat prima reclama TV din aceasta campanie luna trecuta, care a avut-o ca naratoare si protagonista pe Nicole Kidman, filmata la bordul unui luxos avion A380, aeronava amiral din flota companiei saudite. "Noi, cei de la Etihad Airways, am devenit un angajator global, premiat pe plan international, pentru ca ne pretuim angajatii si ii tratam cu demnitate si respect", a declarat purtatorul de cuvant al companiei, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Andra, criticată dur din cauza greutății sale. A fost sau afectată...
Andra, criticată dur din...

De asemenea, reprezentantii acestei companii spun ca le sprijina pe deplin pe angajatele sale atat pe durata sarcinii, cat si dupa nasterea bebelusilor acestora. Daca o insotitoare de bord informeaza compania Etihad Airways ca a ramas insarcinata, ei ii sunt repartizate un set de sarcini profesionale la sol pe durata sarcinii, isi pastreaza integral pachetul salarial lucrand la sol si are dreptul la concediu de maternitate daca a lucrat cel putin un an pentru companie, au explicat reprezentantii acesteia. "Apoi, insotitoarele de bord pot sa isi reia activitatea la bordul avioanelor dupa incheierea concediului de maternitate", a adaugat acelasi purtator de cuvant.

"Sanatatea si siguranta angajatilor prezenti la bordul avioanelor noastre raman prioritare. De aceea, respectam solicitarea formulata de GCAA (General Civil Aviation Authority) care doreste ca angajatele noastre sa nu continue sa zboare in timpul sarcinii", a adaugat el.

Citeste si:
Cîțu, atac la adresa liderilor de sindicat: „Este în regulă să se...
Cîțu, atac la adresa...

Nicole Kidman a devenit cunoscuta in 1995, cu filmul "Pe viata si pe moarte", in regia lui Gus Van Sant. A castigat aprecierea criticilor pentru rolul Isabelei Archer din filmul "Portretul unei doamne" (1996), o adaptare a romanului lui Henry James. Kidman a jucat in filme cu buget mare, precum "Pacificatorul" (1997), alaturi de George Clooney si Marcel Iures, dar si in comedii romantice, precum "Ce vraji au mai facut fetele" (1998), alaturi de Sandra Bullock, si in filme de autor, precum "Dogville" de Lars Von Trier. In 1999, Kidman a jucat in "Cu ochii larg inchisi", in regia lui Stanley Kubrick, iar in 2001, a interpretat rolul curtezanei din musicalul "Moulin Rouge!", care i-a adus Globul de Aur si o nominalizare la premiul Oscar pentru cea mai buna actrita. Actrita australiana a castigat Globul de Aur, premiul BAFTA si premiul Oscar pentru rolul din filmul "Orele" (2002).

Citeste si:
Vedetele strang fonduri pentru victimele incendiilor din Australia
Nicole Kidman, Familia Regala...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.