Opt membri din familia actritei americane Angelina Jolie au murit in ultimii ani, inainte de a ajunge la varsta a treia, din cauza unor gene care determina aparitia cancerului.

Angelina Jolie a luat masuri drastice dupa ce a aflat ca este purtatoare a unei gene (BRCA) care creste considerabil riscul de cancer si a suportat de curand o noua interventie chirurgicala. Duminica, tabloidul britanic The Sun a publicat un articol in care a dezvaluit faptul ca opt membri din familia actritei au murit in ultimii ani din cauza cancerului.

Angelina Jolie: Jurnalul unei operatii. De ce a ales sa isi extirpeze ovarele

Vedeta in varsta de 39 de ani a suportat recent o operatie de extirpare a ovarelor si a trompelor uterine, la doi ani dupa ce a suportat o dubla mastectomie. Actrita americana, mama a sase copii, a vorbit intr-un editorial aparut in The New York Times despre motivele care au determinat-o sa faca operatiile respective si a spus ca a luat acea decizie pentru a creste in randul publicului gradul de constientizare in ceea ce priveste riscul de cancer si, in cele din urma, pentru a salva vietile altor persoane, scrie MEDIAFAX.

O fotografie a familiei Angelinei Jolie, realizata in 1977, reprezinta un avertisment brutal in privinta pericolelor pe care le genereaza aceasta boala pentru persoanele care se imbolnavesc de cancer inainte de a ajunge la varsta a treia.

Angelina Jolie, desemnata simbol al feminismului

Mama Angelinei Jolie, Marcheline Bertrand, a murit de cancer ovarian in 2007, la varsta de 56 de ani. Matusa actritei, Debbie Martin, a murit de cancer mamar in 2013, la varsta de 61 de ani. O alta matusa, Stella Laws, si o verisoara, Francine, au murit din cauza cancerului. Bunicul Rolland Bertrand a murit din cauza unui cancer la glandele salivare in 1985, la varsta de 61 de ani, la fel ca unchiul ei Raleigh. Bunica Angelinei Jolie, Lois, a murit de cancer ovarian la varsta de 45 de ani, iar strabunica ei, Virginia Gouwens, a murit din cauza aceleiasi maladii la varsta de 53 de ani.

Citeste si:
Psihologii dezvăluie cele 15 calități pe care femeile le caută în...
Psihologii dezvăluie cele 15...

Ron Martin, unchiul vedetei americane, care a fost casatorit cu matusa acesteia, Debbie Martin, spune ca este mandru de faptul ca Angelina Jolie a ales sa faca publice aceste dezvaluiri despre starea ei de sanatate. "Este o persoana foarte retrasa. Insa a ales sa expuna in public intregul istoric medical al familiei sale si face acest lucru pentru o cauza dreapta. Poate sa salveze sute de mii de vieti".

Debbie Martin a murit in mai 2013, la mai putin de doua saptamani dupa ce Angelina Jolie a dezvaluit - tot prin intermediul unui editorial publicat in The New York Times - ca a suportat o dubla mastectomie, in speranta de a putea sa evite cancerul.

"Debbie a fost mandra de Angelina. Si fericita ca ea avea o sansa reala pentru a invinge aceasta boala", a adaugat Ron Martin.

Saptamana trecuta, vedeta hollywoodiana a publicat un editorial, intitulat "Angelina Jolie Pitt: Diary Of A Surgery", in The New York Times, in care si-a explicat decizia de a-si extirpa ovarele si trompele uterine.

Citeste si:
Prințul Harry și Meghan Markle după ce au aflat că prințesa de...
Prințul Harry și Meghan...

Medicii au gasit o tumoare intr-unul dintre ovare, dar aceasta s-a dovedit a fi benigna, iar tesuturile adiacente nu prezentau semne de cancer.

In urma acestei operatii, actrita spune ca a intrat intr-o menopauza fortata si nu va mai putea sa aiba copii.

Ea a decis sa isi pastreze insa uterul, intrucat nu exista cauzuri de cancer uterin in istoricul medical al familiei sale.

"Ma simt in continuare feminina si mandra de alegerile pe care le-am facut pentru mine si familia mea. Stiu ca fiii si fiicele mele nu vor fi niciodata nevoiti sa spuna: «Mama a murit de cancer ovarian»", a adaugat vedeta americana.

Angelina Jolie spune ca decizia de a suporta o noua operatie este una personala, care nu trebuie sa fie luata de toate femeile aflate in situatia ei. "Cel mai important lucru este sa aflati care sunt optiunile pe care le aveti si sa alegeti cea mai buna solutie pentru persoana voastra", a adaugat actrita.

Citeste si:
Halloween la Castelul Bran. Oficiali din MAI: „Elon Musk și...
Halloween la Castelul Bran....

Angelina Jolie a aflat in 2013 ca este purtatoarea genei BRCA1 care creste cu 87% riscul de a dezvolta cancer mamar si cu 50% riscul de a dezvolta un cancer ovarian.

Mai putin de 1% dintre femei poarta gena BRCA1 - pe care o are si Angelina Jolie - sau gena BRCA2, care se aseamana foarte mult cu prima.

Cumulat, aceste gene cresc riscul de a dezvolta cancer mamar cu un procent cuprins intre 40% si 90% si sunt, totodata, asociate cu cancerul ovarian.

Angelina Jolie are o relatie de aproape zece ani cu Brad Pitt, pe care l-a cunoscut pe platoul de filmare al peliculei "Domnul si doamna Smith/ Mr. & Mrs. Smith", unde interpreteaza un cuplu de asasini profesionisti. Atractia dintre cele doua staruri, atat de palpabila pe marele ecran, s-a transpus in scurt timp si in viata reala. Brad Pitt a divortat de actrita Jennifer Aniston in 2005, dupa patru ani si jumatate de casnicie, pentru a fi impreuna cu Jolie.

Citeste si:
Cătălin Bordea, declarații emoționante la câteva zile după moartea...
Cătălin Bordea, declarații...

Cei doi actori, botezati de presa de la Hollywood "Brangelina", s-au casatorit in vara anului 2014 si au sase copii: trei adoptati - Maddox, nascut in august 2001, in Cambodgia, Zahara, nascuta in ianuarie 2005, in Etiopia, si Pax, nascut in noiembrie 2003, in Vietnam - si trei biologici, Shiloh, nascuta in mai 2006, si gemenii Knox si Vivienne, nascuti in iulie 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.