Viitoarele filme inspirate din universul Marvel si cele din franciza "Razboiul stelelor/ Star Wars", produse de studiourile Disney, nu vor contine personaje care fumeaza, a anuntat CEO-ul studioului hollywoodian, citat de contactmusic.com.

Bob Iger, CEO-ul grupului Disney, a anuntat ca viitoarele filme produse de acest studio cinematografic nu vor contine personaje care fumeaza. Decizia, anuntata joi la intrunirea anuala a actionarilor grupului Disney, a fost luata cu scopul de a-i proteja pe copii de imagini care glorifica si incurajeaza fumatul.

Disney are deja implementata o politica antifumat, insa unul dintre actionari a atras atentia asupra faptului ca unele dintre filmele Marvel includ personaje care fumeaza tigarete sau trabucuri. Potrivit publicatiei The Independent, acel investitor a spus ca 43% dintre filmele inspirate din universul Marvel includ scene cu personaje care fumeaza, scrie MEDIAFAX.

Bob Iger a confirmat faptul ca interdictia actuala va fi extinsa asupra tuturor filialelor Disney, inclusiv asupra celor care produc filmele Marvel si cele din franciza "Star Wars": "Ne vom extinde politica de interzicere a fumatului la nivel global, pentru toate filmele Marvel si cele produse de Lucasfilm, Pixar si Disney".

Cu toate acestea, exista insa si cateva exceptii pentru aceasta politica revizuita a grupului Disney. Daca fumatul reprezinta un element care se potriveste intr-un anumit context istoric, atunci el va fi permis.

"Exceptiile vor fi acele situatii in care noi descriem o personalitate istorica, care ar fi fumat sau ar fi putut sa fumeze in timpul vietii sale", a explicat Bob Iger. "De exemplu, daca vom face un film despre Abraham Lincoln, stim deja ca el era fumator, si vom considera ca scenele in care el fumeaza vor fi acceptabile".

Nu se stie deocamdata daca personajele care au fost prezentate in timp ce fumau in trecut pe marile ecrane vor fi afectate de aceasta interdictie. Bob Iger a sugerat faptul ca interdictia ar putea sa vizeze exclusiv personajele noi create pentru viitoarele filme Disney.

Pe langa anuntul despre aceasta revizuire a politicii antifumat, Bob Iger a dezvaluit, de asemenea, data de lansare a celui de-al optulea film din seria "Star Wars". Acest lungmetraj va ajunge pe marile ecrane nord-americane pe 26 mai 2017. Bob Iger a dezvaluit, totodata, titlul unui spinoff inspirat din aceasta franciza - "Star Wars: Rogue One". Filmarile pentru aceasta pelicula vor debuta in vara acestui an

Citeste si:
Tutunul încălzit și rezoluțiile de la început de an
Tutunul încălzit și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.