Postul public britanic BBC a dispus suspendarea prezentatorului Jeremy Clarkson, starul "Top Gear", pe fondul unei dispute violente a acestuia cu un producator, iar emisiunea programata duminica nu va fi difuzata.

"Pe fondul unei dispute violente cu un producator BBC, Jeremy Clarkson a fost suspendat pe durata investigatiei. Nicio alta persoana nu a fost suspendata", a comunicat radiodifuzorul public din Marea Britanie. "Emisiunea «Top Gear» nu va fi difuzata duminica aceasta. Pentru moment, BBC nu va face alte comentarii", se mai arata in comunicat.

Nu este prima data cand starul "Top Gear" Jeremy Clarkson este in centrul unei controverse. In mai 2014, prezentatorul britanic a fost nevoit sa prezinte scuze dupa ce folosise un termen cu caracter rasist in timpul unei filmari. In octombrie 2014, Guvernul argentinian a depus plangere oficiala la BBC, acuzandu-l pe Jeremy Clarkson de comportament "provocator si insultator" in timpul unor filmari, dupa afisarea unor elemente sugestive, in Argentina, privind razboiul din 1982 cu Marea Britanie pentru controlul asupra Insulelor Falkland (Malvine), scrie MEDIAFAX.

O campania online pe Change.org a fost initiata sub hashtagul #BringBackClarkson de catre bloggerul de dreapta Guido Fawkes. Fiica prezentatorului, Em Clarkson, a postat un mesaj de sustinere pe Twitter. "O, BBC te rog primeste-l inapoi... A inceput sa gateasca...", scrie ea. La cateva ore dupa anuntarea suspendarii, coprezentatorul lui Clarkson James May a scris, tot pe Twitter, "Se pare ca nu (va fi difuzata emisiunea) Top Gear in acest weekend. Ce parere aveti de (difuzarea filmului) Plutonul 633, in loc?". Celalalt prezentator, Richard Hammond, i-a raspuns "Nu, desigur, Last of the Summer Wine; nimeni nu va observa diferenta. Buna treaba".

Clarkson, care a comis o serie de gafe ultramediatizate in ultimii ani, a primit ceea ce compania a prezentat drept "avertismentul final" in 2014. Prezentatorul ar fi folosit un cuvant cu caracter rasist in timp ce recita cantecelul "Eeny, Meeny, Miny Moe" in timpul unor filmari pentru BBC2. El s-a declarat "ingrozit" ca ceea ce a spus a sunat ca "negru", iar cuvantul a fost editat.

Citeste si:
Ada Galeș a trăit experiența vieții sale în America Express. Ce...
Ada Galeș a trăit experiența...

Tabloidul The Sun, unde Clarkson este editorialist, scrie ca acesta a ridicat din umeri cand a aflat despre suspendare si il citeaza spunand "beau frumos o bere rece si astept sa treaca fara efect". Ziarul citeaza de asemenea o sursa care subliniat ca prezentatorul este nevinovat. "Nu a lovit pe nimeni", a insistat aceasta sursa.

Jeremy Clarkson este una dintre cele mai de succes vedete ale BBC. In anul financiar 2012-2013, veniturile totale ale lui Jeremy Clarkson au fost de peste 14 milioane de lire sterline (19,7 milioane euro), potrivit raportului de activitate al BBC Wordwide, facut public in iulie 2013. In mai 2014, presa britanica relata ca Jeremy Clarkson negocia cu BBC semnarea unui nou contract, cu o durata de trei ani si in valoare de 12 milioane de lire sterline (16,9 milioane euro). Clarkson ar urma sa ramana prezentator al versiunii britanice a emisiunii "Top Gear" pana in anul 2018.

Citeste si:
Rusia ar putea fi suspendată astăzi din Consiliul pentru Drepturile...
Rusia ar putea fi suspendată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.