Sam Simon, unul dintre creatorii serialului animat "Familia Simpson/ The Simpsons" si de asemenea un infocat sustinator al drepturilor animalelor, a murit din cauza unui cancer de colon la varsta de 59 de ani.

Sam Simon a castigat noua premii Emmy in calitate de scenarist si producator executiv al serialului "Familia Simpson", o productie TV de comedie, animata, care a debutat pe micile ecrane nord-americane in 1989 si a castigat simpatia unui numar impresionant de telespectatori din lumea intreaga.

Matt Groening, celalalt creator al serialului, care a colaborat cu Sam Simon pentru a produce acest serial pentru postul de televiziune Fox, a declarat: "Ne va fi dor de talentul fenomenal al lui Sam, de inteligenta lui ascutita si de umorul sau hatru". Al Jean, principalul producator executiv al serialului, a adaugat: "Personal, ii datorez lui Sam mai mult decat orice retributie materiala. Voi face tot ce imi sta in putere pentru a ajuta animalele, in memoria sa".

Medicii i-au spus lui Sam Simon ca mai avea de trait intre trei si sase luni atunci cand a fost diagnosticat cu o forma incurabila de cancer de colon in 2012. Producatorul TV, care a infiintat Sam Simon Foundation in 2012, a decis sa isi doneze intreaga avere, estimata la aproximativ 100 milioane de dolari, scrie MEDIAFAX.

"Vreau sa ajut animalele", declara Sam Simon in august 2014. "Nu stiu daca acest lucru are sens din punct de vedere financiar, dar sunt banii mei si pot sa fac ce vreau cu ei. Mi-am ales o pasiune costisitoare la sfarsitul vietii mele", a mai spus el. Dupa ce si-a petrecut copilaria in Beverly Hills, in California, Sam Simon a devenit pasionat de arta si a inceput sa vanda benzi animate ziarelor din San Francisco in timp ce era student la Universitatea Stanford.

In 1988, Sam Simon s-a asociat cu desenatorul Matt Groening si cu producatorul James L. Brooks pentru a crea serialul animat "Familia Simpson". A coordonat echipa de scenaristi si a contribuit la realizarea personajelor din familia disfunctionala Simpson - sarmantul Homer, sotia lui ascultatoare Marge si copiii lor - rasfatatul Bart, tocilara Lisa si bebelusul Maggie.

Citeste si:
Ce ar fi vrut Ilinca Vandici să fie, dacă nu era prezentatoare:...
Ce ar fi vrut Ilinca Vandici...

Serialul a fost conceput ca o satira sociala inteligenta, construita in jurul unor personaje care exceleaza in stupiditate, si a devenit cel mai difuzat sitcom din istoria televiziunii americane.

Dupa patru sezoane, Sam Simon a negociat un acord pentru a parasi serialul, dar primind in continuare un procent din incasarile viitoare ale show-ului, care i-au adus intre 20 de milioane si 30 de milioane de dolari pe an. Numele sau continua sa apara in calitate de producator executiv pe genericul serialului "Familia Simpson".

"Familia Simpson", show creat de Matt Groening, a castigat 31 de premii Emmy si este cel mai longeviv serial de desene animate difuzat in prime time in SUA. De la lansarea lui, in 1989, "Familia Simpson" a avut o serie de invitati speciali, precum Paul McCartney si Elizabeth Taylor, care si-au imprumutat vocea unor personaje din serial. Protagonistii productiei sunt Homer Simpson, un tata de familie lenes, dar inventiv, Marge Simpson, sotia lui Homer si o mama grijulie, si copiii Bart, Lisa si Maggie. Cei cinci locuiesc in orasul Springfield, care este, de fapt, o reproducere la scara mai mica a intregii societati americane. Realizatorii serialului nu s-au ferit, de-a lungul timpului, sa abordeze teme delicate, precum discriminarea, rasismul, religia sau politica internationala.

Citeste si:
Jojo, în lacrimi în mediul online. Ce declarații a făcut despre...
Jojo, în lacrimi în mediul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.