Joan Collins, vedeta serialului de televiziune "Dinastia", sprijina legalizarea sinuciderii asistate, considerand ca oamenii nu ar trebui sa fie lasati sa sufere pana in ultima clipa de viata din cauza unor maladii incurabile.

Actrita britanica, in varsta de 81 de ani, a dezvaluit faptul ca lupta soacrei sale cu maladia Alzheimer a determinat-o sa sprijine grupul elvetian Dignitas - care ii ajuta sa moara pe bolnavii aflati in stadii terminale ale unor boli incurabile - si sa considere ca este "echitabil" ca oamenii sa fie lasati sa moara daca ei isi doresc acest lucru.

"Trebuie sa te bucuri de viata, iar eu traiesc doar in prezent. Bat in lemn, dar nu am avut nicio problema grava de sanatate. Insa mama sotului meu Percy a avut Alzheimer, iar aceasta este o boala ingrozitoare. Cineva mi-a spus de curand ca oamenii nu aveau Alzheimer in urma cu 100 de ani pentru ca mureau de tineri, iar acest fapt este adevarat. Daca as fi fost in situatia soacrei mele, nu stiu ce as fi facut. Depinde de cat de grava ar fi fost boala. Insa sunt total de acord cu ceea ce face grupul Dignitas", a declarat vedeta britanica, potrivit MEDIAFAX.

Joan Collins, care a fost casatorita de cinci ori si are trei copii - Tara, Alexander si Katyana -, spune ca ar prefera sa moara prin administrarea unei injectii letale decat sa fie lasata sa sufere din cauza acestei boli, cea mai frecventa forma de dementa, intrucat nu si-ar dori sa isi oblige familia sa o ingrijeasca si supravegheze in permanenta. "Nimeni nu ar vrea sa traiasca astfel. E mult mai bine sa mori. Am multi copii, nepoti, frati, surori, nepoti si nepoate, am o familie numeroasa, nu mi-ar placea deloc sa ii impovarez astfel", a adaugat actrita.

Ea isi argumenteaza punctul de vedere spunand ca animalele care sufera de aceleasi boli ca si oamenii sunt eutanasiate si, din acest punct de vedere, este inuman sa mentii in viata un om aflat intr-un stadiu terminal. "Oamenii nu lasa animalele sa se chinuie, sa continue sa sufere - asadar, de ce sa-i lasi pe oamenii bolnavi sa traiasca?", a declarat actrita pentru Daily Mirror.

Citeste si:
Australia: Sinuciderea asistata a devenit legala in statul Victoria
Australia: Sinuciderea...

Cariera actritei britanice Joan Collins, in teatru, film si televiziune, se intinde pe sase decenii. Cel mai renumit rol al lui Joan Collins este cel din serialul american "Dinastia/ Dynasty", difuzat in prime time de postul de televiziune ABC intre anii 1981 si 1989.

Serialul "Dinastia" a reprezentat solutia gasita de postul ABC pentru a concura cu serialul "Dallas", difuzat in aceeasi perioada si in acelasi interval orar de postul CBS si care era la acea ora lider de audienta. Pentru rolul din acest serial, Joan Collins a fost nominalizata de sase ori la premiile Globul de Aur, castigand acest trofeu in 1983. Tot in 1983, ea a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame. In 1988, ea a pasit pe urmele surorii sale, Jackie Collins, si si-a publicat primul roman, "Prime Time", care a devenit un bestseller. Collins a scris mai multe carti, inclusiv autobiografia sa si volume cu sfaturi de infrumusetare.

Citeste si:
Gala de decernare a Globurilor de Aur, fără public și fără...
Ceremonia de decernare a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.