Evenimentul de televiziune de trei ore, bazat pe cartea lui Bill O’Reilly si Martin Dugard, produs de Scott Free Productions, va avea premiera globala duminica, 29 martie, la ora 21:00.

Povestea lui Iisus din Nazaret este cunoscuta aproape intregii lumi, iar invataturile si principiile sale sunt urmate azi de peste 2,2 miliarde de oameni de pe planeta. Cu toate acestea, detalii istorice esentiale ale vietii sale si comploturile politice care au dus la sfarsitul sau brutal ofera un context nou povestii binecunoscute. In aceasta primavara, documentarul oferit de National Geographic Channel, Asasinarea lui Iisus, produs de Scott Free Productions si bazat pe cartea lui Bill O’Reilly si Martin Dugard, devenita bestseller pe lista New York Times, examineaza atent contextul istoric in care mesajul si invataturile lui Iisus au dus la persecutarea si executia acestuia de catre un grup de conspiratori care l-au considerat o amenintare pentru autoritatea si puterea lor.

"Asasinarea lui Iisus", va avea premiera pe 29 martie, la ora 21:00

Filmul, care va fi transmis in 172 de tari, in 45 de limbi, este rezultatul celei de-a treia colaborari intre NGC, Scott Free si Bill O’Reilly, ale caror prime doua proiecte impreuna, documentarele nominalizate la premiile Emmy Asasinarea lui Kennedy si Asasinarea lui Lincoln au fost cele mai urmarite programe din istoria canalului, in SUA.

"Asasinarea lui Iisus" a fost filmat in intregime in desertul marocan, cu o echipa de 250 de oameni si peste 4500 de figuranti. Cele 93 de roluri vorbite sunt interpretate de o distributie foarte diversa, cu actori provenind din Liban, Maroc, Republica Ceha, Irlanda, Marea Britanie, Israel, Canada, Siria, Australia si Statele Unite. Uriasa productie, incomparabil mai mare fata de orice proiect anterior al National Geographic Channel, examineaza personajele biblice dintr-o noua perspectiva, dezvaluind nuante inedite si prea putin explorate pana acum.

Citeste si:
Papa Francis: „Mulţi oameni plâng azi. Cerem Domnului harul de a...
Papa Francis, despre...

In fruntea distributiei se afla Kelsey Grammer (”Partners”, ”Boss”), ce-l interpreteaza pe nemilosul si ambitiosul Irod cel Mare, numit de romani Rege al Iudeei, cunoscut pentru uciderea tuturor pruncilor de sex masculin din Betleem, si Stephen Moyer (”True Blood”) in rolul lui Pilat din Pont, guvernatorul roman care a ordonat crucificarea lui Iisus.

Haaz Sleiman (”The Visitor”) il portretizeaza pe Iisus, iar Rufus Sewell (”Hercules”) este Caiafa, marele preot al Ierusalimului si conspirator la uciderea lui Iisus; Emmanuelle Chriqui (”Entourage”) este Irodia, fosta sotie a lui Irod al II-lea si sotie a fratelui acestuia, Antipa, cea care si-a manipulat sotul pentru a obtine decapitarea lui Ioan Botezatorul; Eoin Macken (”The Night Shift”) in rolul lui Antipa, tetrarhul Galileei si Pereei; John Rhys Davies (”Indiana Jones”) in rolul lui Anna, primul mare preot din Ierusalim care a pus la indoiala statutul lui Iisus si invataturile sale; Abhin Galeya este Ioan Botezatorul, considerat un profet, arestat si ucis de Antipa; si Stephanie Leonidas (”Defiance”) in rolul Salomeei, fiica lui Irod al II-lea si al Irodiei, al carei dans a adus sfarsitul lui Ioan Botezatorul.

Citeste si:
Un jurnalist american a fost ucis de soldații ruși lângă Kiev
Un jurnalist american a fost...

Distributia este completata de Aneurin Barnard (”The White Queen”) in rolul lui Iacov, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus; Vernon Dobtcheff (”Before Sunset”) este Isaia, profetul pe care regele Irod l-ar fi vazut in vis si care i-ar fi prevestit acestuia moartea; Tamsin Egerton (”The Look of Love”) este Claudia, sotia lui Pilat din Pont; John Lynch (”Sliding Doors”) in rolul lui Nicodim, fariseu si membru al Sinedriului, care a aratat ingaduinta fata de Iisus; Joe Doyle (”Reign”) in rolul lui Iuda, apostolul care l-a tradat pe Iisus; Alexis Rodney (”Guardians of the Galaxy”) in rolul lui Simon (Petru), apostolul care i-a fost cel mai apropiat confident lui Iisus; si Chris Ryman (”28 Weeks Later”) in rolul lui Malchus, un servitor al lui Caiafa.

Citeste si:
New York Times, pentru prima dată fără reporteri în Rusia în...
New York Times, pentru prima...

Construit in jurul unui scenariu scris de Walon Green, un scenarist ale carui eforturi au fost recunoscute prin premii ale Academiei si Emmy (”The Wild Bunch”), si regizat de Chris Menaul, castigator al unui premiu BAFTA (”The Passion of Ayn Rand”, ”Fatherland”), ASASINAREA LUI IISUS aduce o perspectiva complex asupra povestii lui Iisus, care va intriga atat credinciosii cat si necredinciosii.

Documentarul incepe de la perioada nasterii lui Iisus, pe cand regele Irod cel Mare guverna Iudeea, dar era ingrijorat de posibile amenintari la puterea sa. Aceasta ingrijorare il impinge sa ordone uciderea tuturor copiilor de sex masculin mai mici de doi ani. Micul Iisus si familia sa reusesc sa fuga. Derulam rapid 26 de ani in viitor si il urmarim pe Iisus incepand sa dezvolte si sa raspandeasca mesajul sau si strangand un grup de credinciosi devotati. In acelasi timp, noi jucatori politici, intre care fiul lui Irod, Antipa, si conducatorul numit de romani Pilat din Pont, sunt preocupati de influenta tot mai mare a lui Iisus, in vreme ce conducatorii religiosi din Templul Evreiesc, Caiafa si Anna, pun la indoiala invataturile si metodele sale.

Prin complot, conspiratie si influenta, Iisus este, in cele din urma, arestat, partial din cauza tradarii unuia dintre discipolii sai, si crucificat. Este inmormantat intr-un mormant nepazit, iar cand bocitorii sai se intorc cateva zile mai tarziu pentru a-i unge trupul, acesta nu mai este. Pana in ziua de azi, trupul lui Iisus din Nazaret nu a fost gasit.

Citeste si:
New York Times: Fosta luptatoare anticoruptie din Romania,...
New York Times: Fosta...

Citeste si [Video] Casa in care a crescut Iisus, descoperita de un arheolog britanic


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.