Sistemul de aparare al Uniunii Europene nu trebuie construit impotriva Rusiei, recomanda ministrul de Externe al Greciei, Nikos Kotzias.

"Pe termen lung, Rusia trebuie raliata arhitecturii europene de securitate; nu trebuie construit un sistem european de aparare impotriva Rusiei", a declarat Kotzias.

In opinia sefului diplomatiei elene, Uniunea Europeana si Rusia trebuie sa relanseze relatiile bilaterale. "Este necesara stabilizarea situatiei in Ucraina, iar Europa nu trebuie sa ajunga la afectarea relatiilor cu Rusia; la randul sau, Rusia trebuie sa evite actiunile care afecteaza relatia de incredere cu Uniunea Europeana", a adaugat Kotzias, considerand ca sanctiunile impuse Moscovei sunt ineficiente.

"In istoria relatiilor internationale au existat sanctiuni care au fost eficiente, dar doar in sensul ca au condus la negocieri. Dupa cum am spus deja, in majoritatea cazurilor, sanctiunile sunt ineficiente", a subliniat seful diplomatiei grece, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.