Festivalul de Film de la Cannes a fost dat in judecata de Paul Verhoeven, un cineast parizian care are acelasi nume cu regizorul olandez al filmelor "Total Recall" si "Basic Instinct" si care acuza evenimentul cinematografic de homofobie, potrivit variety.com.

Paul Verhoeven, un regizor in varsta de 73 de ani, cu doua lungmetraje la activ, i-a dat in judecata pe organizatorii Festivalului de la Cannes pentru homofobie, pentru ca festivalul nu a selectat, in 2009, filmul sau "Teenagers", o drama despre lumea gay si terorism.

Acuzatiile cineastului au fost catalogate de jurnalistii francezi drept absurde, avand in vedere ca Festivalul de la Cannes a sustinut si promovat multe filme cu teme gay, intre care si pelicula "Adèle: Capitolele 1 si 2/ La vie d'Adèle", regizata de Abdellatif Kechiche si premiata cu Palm d'Or, la editia din 2013 a evenimentului, scrie MEDIAFAX.

Procesul deschis de Paul Verhoeven, al carui nume este identic cu cel al regizorului olandez care a realizat "Total Recall" si "Instinct Primar/ Basic Instinct", este primul intentat vreodata impotriva Festivalului de Film de la Cannes, potrivit relatarilor presei internationale.

Filmul "Teenagers" a primit cronici destul de proaste, dar a castigat un premiu la gala California Film Awards.

Editia din 2015 a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc in perioada 13-24 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.