Cantaretul britanic Gary Glitter, pe numele sau real Paul Gadd, celebru in urma cu circa 40 de ani, a fost condamnat la 16 ani de inchisoare pentru abuz sexual asupra a trei fetite, intre 1975 si 1980, informeaza bbc.com.

Gary Glitter, in varsta de 70 de ani, a fost gasit vinovat de tentativa de viol, patru cazuri de agresiune si o acuzatie de sex cu o fata sub varsta de 13 ani. In timpul pronuntarii sentintei, judecatorul Alistair McCreath, care l-a condamnat pe fostul cantaret la 16 ani de inchisoare, a declarat ca nu a putut gasi "nicio dovada reala" ca Paul Gadd, numele real al lui Glitter, s-ar fi cait pentru faptele sale. Gary Glitter nu a afisat niciun fel de emotie sau remuscare la iesirea din sala de judecata.

Judecatorul McCreath i-a spus cantaretului ca este clar ca victimele sale "au fost foarte afectate" de abuzul la care au fost supuse. "Le-ai provocat traume de durata si adevarate pentru niciun alt motiv decat pentru a obtinere satisfactii de natura sexuala de o maniera total nepotrivita", a spus judecatorul, potrivit MEDIAFAX.

Magistratul a spus ca a evaluat gravitatea infractiunilor folosind normele din prezent, dar sentinta a fost limitata la maximumul permis din perioada in care infractiunile au fost comise, atunci cand "sentintele erau mai putin severe". "Infractiunile pentru care trebuie sa dau sentinta astazi au avut loc cu multi ani in urma, intr-o perioada in care, mai ales in ceea ce priveste o anume infractiune, pedeapsa maxima este in mod considerabil mai mica decat ceea ce prevede legea in prezent", a declarat judecatorul McCreath.

Alistair McCreath a spus ca echivalentul actual al unui act sexual nepermis cu un copil sub varsta de 13 ani ar fi violul unui minor, dar a precizat ca legea nu ii permite sa dea o sentinta de inchisoare pe viata. Judecatorul a mai spus ca infractiunea de tentativa de viol este "indeajuns de grava" pentru a justifica pedeapsa maxima de sapte ani de inchisoare conform vechiului cod penal, reglementarile din prezent acordand o pedeapsa mai mica.

Citeste si:
Fulgy, condamnat la doi ani de închisoare. Familia lui este...
Fulgy, condamnat la doi ani...

Avocata apararii, Sallie Bennett-Jenkins, a spus in sala de judecata ca Gary Glitter a fost suspus unui "grad ridicat de demonizare si prezentare negativa" in presa, dupa ce a fost incarcerat in Vietnam, in 2006, pentru molestarea a doua fetite, in varsta de 11 si 12 ani. Bennett-Jenkins a declarat ca fostul cantaret a dus "o viata tot mai izolata" in ultimii zece ani si nu a putut nici macar sa se plimbe pe strada fara a fi victima demonizarii.

Garry Glitter a fost gasit vinovat dupa un proces care a durat trei saptamani.

Cantaretul se afla la apogeul carierei sale atunci cand a a abuzat doua fete, in varsta de 12 si 13 ani, dupa ce le-a invitat in cabina sa din culise. Cea mai tanara victima a sa avea mai putin de 10 ani cand barbatul s-a culcat in patul ei si a incercat sa o violeze, in 1975.

Judecatorul Alistair McCreath a descris abuzul lui Glitter asupra unei fetite cu varsta sub 10 ani ca fiind "ingrozitor" si a spus: "Este dificil sa exagerezi gradul de depravare in care poate fi incadrat acest comportament groaznic".

Citeste si:
Un fan i-a cerut bani lui Jador pe Instagram. Care a fost reacția...
Un fan i-a cerut bani lui...

Acuzatiile impotriva lui Gadd au iesit la lumina multi ani mai tarziu, cand a devenit prima persoana arestata in urma operatiunii Yewtree, o ancheta lansata de Politia Metropolitana in urma scandalului legat de acuzatiile de abuz sexual asupra minorilor aduse fostei vedete de televiziune Jimmy Savile, care a murit in 2011, fara sa fie anchetat. Scotland Yard a confirmat ca a primit noi informatii in urma condamnarii lui Gary Glitter, iar noile date "sunt in curs de evaluare".

Gary Glitter, care a atins apogeul carierei sale muzicale in anii 1970, a executat o pedeapsa de patru luni de inchisoare, in 1999, in Marea Britanie, pentru detinere de fotografii pornografice cu minori. Artistul a platit 4.000 de dolari familiilor celor doua fetite care apareau in imagini, care si-au retras apoi plangerile. Barbatul a mai fost condamnat la trei ani de inchisoare in Vitenam, in 2006, iar in 2008 a revenit in Marea Britanie, unde a fost luat in evidenta de Registrul pentru infractori sexuali.

Citeste si:
Firea: Pe Orban îl interesează drepturile pedofililor, NU...
Firea, despre începutul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.