Nicolas Cage va face parte din distributia filmului realizat de Oliver Stone despre Edward Snowden, fostul agent de securitate american care a declansat scandalul privind intruziunea servicilor secrete din SUA in viata privata a cetatenilor.

Nicolas Cage, in varsta de 51 de ani, va interpreta rolul unui fost responsabil din cadrul serviciilor de informatii americane. Din distributia filmului vor mai face parte Shailene Woodley, Melissa Leo, Zachary Quinto si Tom Wilkinson. Rolul lui Edward Snowden va fi jucat de Joseph Gordon-Levitt, scrie MEDIAFAX.

Oliver Stone a inceput deja sa filmeze in Germania pentru filmul despre Snowden. Nicolas Cage si Oliver Stone au mai lucrat impreuna in 2006, cand actorul a avut rolul principal in pelicula "World Trade Center" regizata de Stone. Informatia privind distribuirea lui Nicolas Cage in filmul dedicat lui Edward Snowden apare dupa ce documentarul "Citizenfour", regizat de Laura Poitras, despre acelasi fost agent, a fost premiat cu Oscar, duminica, la Los Angeles, la cea de-a 87-a editie a galei Academiei americane.

In cei peste 30 de ani de cariera, Nicolas Cage a realizat peste 40 de filme, printre care se numara "Parasind Las Vegas" (1995), care i-a adus un premiu Oscar pentru interpretare, si "Suflet salbatic" (1990), in regia lui David Lynch, recompensat cu Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes. In 2010, actorul a filmat in Romania pentru filmul "Ghost Rider - Spirit of Vengeance", care a fost lansat in 2012.

In luna februarie 2014, Nicolas Cage a revenit in Romania pentru a lucra la filmul "The Dying of the Light", in regia lui Paul Schrader, care spune povestea unui agent CIA ce incepe sa isi piarda vederea in timpul ultimei sale misiuni. Filmarile pentru aceasta productie au avut loc in Bucuresti si la studiourile Castel Film, conform imdb.com. Pelicula a avut premiera in SUA in decembrie 2014.

Citeste si:
Edward Snowden, videoconferinta din Rusia: Nu traiesc intr-o cutie....
Edward Snowden,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.