Taylor Swift a fost desemnata Global Recording Artist of the Year (artistul anului in domeniul vanzarilor globale de discuri) de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI).

Artista americana a fost premiata pentru succesul avut cu cel mai recent album al ei, intitulat "1989", care s-a vandut in peste 8,6 milioane de unitati pe plan mondial, dupa lansarea sa din octombrie 2014, scrie MEDIAFAX.

Acest trofeu anual recompenseaza artistul cu cele mai multe albume vandute pe plan mondial, in format clasic si digital. Taylor Swift a depasit in acest clasament pe castigatorul din 2013, grupul britanic One Direction, situat pe locul al doilea in acest an. Locul al treilea a revenit cantaretului Ed Sheeran. Topul 5 al artistilor cu cele mai mari vanzari de albume pe anul 2014 a fost completat de trupele Coldplay si AC/DC.

The International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) este o organizatie care reprezinta interesele artistilor din intreaga industrie muzicala internationala. IFPI este o asociatie non-profit inregistrata in Elvetia. Opereaza prin intermediul unui secretariat general la Londra, dar are si birouri regionale, la Bruxelles, Hong Kong si Miami.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.