Cantareata si compozitoarea americana Lesley Gore, care a devenit celebra cu interpretarea hitului pop al anilor 1960 "It`s my party" si a fost unul dintre autorii muzicii de pe coloana sonora a filmului "Celebritate/ Fame" din 1980, a murit, luni, la New York, la varsta de 68 de ani.

Decesul cantaretei a fost confirmat de un apropiat al sau, Blake Morgan, presedinte al ECR Music Group, care a produs albumul "Ever Since" din 2005 al lui Gore, informeaza Reuters. Lesley Gore suferea de cancer si a murit intr-un spital din New York. "Toata lumea este foarte trista astazi, dar foarte mandra de realizarile noastre si de acest album. Este indraznet, curajos si frumos, ca si ea", a declarat Blake Morgan, scrie MEDIAFAX.

Lesley Gore a devenit cunoscuta pe piata muzicala in 1963, cu piesa "It's my party", care a ajuns rapid pe locul intai in topuri si s-a vandut in peste un milion de copii. Succesul piesei a fost urmat de hituri precum "Judy's Turn to Cry", "That's the Way Boys Are" si "You Don't Own Me", ultimul devenid un imn feminist. Gore a jucat in serialul "Batman" din anii 1960, alaturi de Adam West si a scris, alaturi de fratele sau, Michael Gore, cantecul "Out Here on My Own", nominalizat la premiul Oscar, depe coloana sonora a filmului "Celebritate/ Fame" din 1980.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.