Trupa britanica de hard rock Nazareth a depasit momentul dificil prin care a trecut recent dupa plecarea solistului Linton Osborne si l-a angajat in locul acestuia pe Carl Sentance, informeaza contactmusic.com.

Carl Sentance, fostul solist al trupei Persian Risk, i-a impresionat pe noii sai colegi inca de la prima auditie. Basistul Pete Agnew a spus: "Il urmaream cu interes pe Carl de ceva vreme deja si ne placea foarte mult de el, apoi i-am cerut sa vina sa cante cateva piese alaturi de noi intr-un studio de inregistrari. A venit marti si ne-a uluit dupa doar o jumatate de cantec. I-am oferit postul de solist, iar el a acceptat imediat".

"Va dati seama, abia asteptam sa incepem repetitiile, dar trebuie sa mai asteptam putin, deoarece Carl are cateva proiecte care sunt deja programate pentru urmatoarele saptamani. Asadar, abia in aprilie fanii vor putea sa asculte cum suna noua formula de trupa Nazareth", a adaugat el.

Linton Osbourne a parasit trupa Nazareth in luna ianuarie, dupa ce il inlocuise anterior pe solistul original al formatiei, Dan McCafferty, care a fost nevoit sa se retraga din activitatea muzicala din motive medicale.

Trupa britanica Nazareth, una dintre legendele rock ale anilor '60 - '70, a fost infiintata in decembrie 1968, in Dunfermline, Scotia, din "cenusa" unei trupe semi-profesioniste locale, The Shadettes, de solistul Dan McCafferty, chitaristul Manny Charlton (ex-Mark V si The Red Hawks), basistul Pete Agnew si bateristul Darrell Sweet. Membrii trupei Nazareth au inceput sa cante prin cluburile scotiene la sfarsitul anilor '60 si au reusit in doar cativa ani sa lanseze un album care si in prezent reprezinta o referinta pentru orice ascultator de rock - "Hair of the dog" -, probabil cel mai cunoscut material discografic al lor, care a inspirat formatii precum Guns N' Roses.

Balada "Love Hurts", care a facut inconjurul lumii, castigand discul de platina si ocupand prima pozitie in topurile din Europa si SUA, a ramas o preferata a publicului, chiar si la aproape patru decenii de la lansare. Cel mai recent album de studio al formatiei scotiene, care a sustinut mai multe concerte si in Romania, se intituleaza "Rock 'n' Roll Telephone" si a aparut pe piata in anul 2014.

Citeste si:
Mutare surpriza in lumea rockului
Mutare surpriza in lumea...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.