Alice Cooper, Joe Perry - chitaristul trupei Aerosmith - si actorul Johnny Depp au infiintat un super-group, Hollywood Vampires, care va sustine un concert la editia din 2015 a festivalului Rock in Rio, in Brazilia.

Potrivit site-ului Blabbermouth, la acelasi festival rock, care va avea loc in luna septembrie la Rio de Janeiro, vor canta si alte trupe celebre, precum Faith No More, Queens of the Stone Age si System of a Down.

Alice Cooper a decis ca noul super-grup sa poarte acelasi nume, Hollywood Vampires, cu trupa pe care a infiintat-o in anii 1970 alaturi de alti rockeri celebri, mari consumatori de alcool la acea vreme, precum John Lennon, Ringo Starr, Bernie Taupiun, Harry Nilsson, Micky Dolenz si Keith Moon. Actorul Johnny Depp este si un chitarist foarte talentat, care a cantat si a inregistrat mai multe piese alaturi de muzicieni si trupe rock de prim rang, precum Oasis, Bob Dylan si Marilyn Manson. A colaborat si cu Ryan Adams, cu care a lansat la inceputul acestei luni un nou single, intitulat "No Shadow".

Dar, cu toate ca apare frecvent pe scena in calitate de chitarist, Johnny Depp spune ca nu intentioneaza sa isi transforme pasiunea pentru muzica intr-o a doua cariera: "Ideea in sine imi face rau. Am fost foarte norocos ca am putut sa cant si sa inregistrez muzica alaturi de prieteni si voi continua sa fac asta. Muzica face inca parte din viata mea. Insa nu veti auzi despre The Johnny Depp Band. Acest lucru nu va exista niciodata".

Alice Cooper a cantat in ultima vreme in deschiderea concertelor pe care trupa Motley Crue le sustine in perioada actuala in cadrul turneului ei de adio, care va pune capat unei cariere de 24 de ani. Ultimul concert al formatiei americane va avea loc in noaptea de Revelion la New York.

De la primul sau album solo, din 1975, "Welcome to My Nightmare", pana la albume precum "The Last Temptation", din 1994, si "Brutal Planet", din 2000, albumele-concept au fost specialitatea lui Alice Cooper. Unul dintre cele mai recente albume de studio, "Along Came a Spider" (2008), este istoria unui ucigas in serie - o panza de intrigi, infasurata in jurul unui hard-rock de calibru greu. Coprodus de Alice Cooper impreuna cu echipa Dany Saber (Black Grape, Rolling Stones, Ozzy Osbourne, David Bowie) si Greg Hampton (Bootsy Collins, Buckethead), albumul include piese precum "I Know Where You Live" si "Vengeance Is Mine", ce evoca imnuri clasice din portofoliul lui Cooper - "Is it My Body" si "Under My Wheels".

Citeste si:
Bob Dylan și-a vândut toate drepturile de autor
Bob Dylan și-a vândut toate...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.