Actrita americana Lizabeth Scott, cunoscuta pentru vocea sa profunda si aparitia in filme din genul noir, cum ar fi "Dragoste ciudata/ The strange love of Martha Ivers" si "Dead Reckoning", a murit pe 31 ianuarie, la varsta de 92 de ani, intr-un spital din Los Angeles, potrivit variety.com.

Decesul actritei a fost confirmat de reprezentantii spitalului Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles, care nu au furnizat detalii despre cauza mortii acesteia.

Lizabeth Scott a jucat in filme precum "Dragoste ciudata/ The strange love of Martha Ivers", "Dead Reckoning", "I Walk Alone", "Orasul Intunecat/ Dark City", "The Racket", dar si in filmul "Loving You" din 1957, alaturi de Elvis Presley, scrie MEDIAFAX.

Lizabeth Scott, renumita pentru parul sau blond si lung, dar si pentru vocea sa joasa, profunda, a fost adesea comparata cu Lauren Bacall si Veronica Lake, fara a avea chiar prezenta sau talentul actoricesc al celor doua, comenteaza variety.com. Cariera i-a fost afectata de scandalurile de presa, dupa ce tabloidul Confidential a publicat in 1955 un articol in legatura cu anumite practicile sexuale ale acesteia care au fost considerate nepotrivite. Cariera lui Scott avea deja probleme la acel moment.

Dupa ce a debutat pe marele ecran jucand alaturi de Robert Cummings in filmul regizat de John Farrow "You came along", din 1945, Scott a fost distribuita intr-unul dintre cele mai bune filme ale genului noir, "The Strange Love of Martha Ivers", cu Barbara Stanwyck, Kirk Douglas si Van Heflin. Scott a interpretat rolul iubitei personajului lui Van Heflin. In 1947 a jucat alaturi de Humphrey Bogart in "Dead Reckoning".

In anii urmatori a jucat in filme precum "Desert Fury", "Variety Girl" si "I Walk Alone", alaturi de Kirk Douglas si Burt Lancaster. In pelicula "Pitfall" l-a avut ca partener pe Dick Powell, iar in "Orasul Intunecat/ Dark Ciy" din 1950 a facut un cuplu cu Charlston Heston, alaturi de care a mai aparut in "Bad for Each Other" din 1953. In cele din urma, Lizabeth Scott a facut trecerea spre o cariera in filme de televiziune, nu inainte de a juca alaturi de Elvis Presley in filmul "Loving You".

Citeste si:
Amber Heard, noi acuzații în procesul momentului de la Hollywood:...
Amber Heard, noi acuzații în...

Numele sau real a fost Emma Matzo, actrita avand radacini rusesti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.