Duoul de violoncelisti 2Cellos, care a sustinut un concert si in Romania in decembrie 2014, va lansa un nou album de studio - al treilea din cariera -, intitulat "Celloverse", pe 9 februarie, informeaza music-news.com.

Noul material discografic al duoului croat, alcatuit din Stjepan Hauser si Luka Šulić, va fi promovat printr-un turneu mondial care va debuta in Australia, va continua cu concerte in Marea Britanie si se va incheia in Statele Unite. 2Cellos a lansat deja si primul videoclip pentru un single de pe noul album, intitulat "Shape of My Heart", care reprezinta o versiune proprie a piesei omonime ce a fost lansata de Sting.

Produs de Sulic si Hauser, "Celloverse" este un album care evidentiaza capacitatea unica a celor doi muzicieni croati de a reinventa piese rock si pop-rock, atat noi cat si vechi, incepand cu "The Trooper Overture", o combinatie de rock si muzica clasica pe acorduri ale trupei Iron Maiden si Uvertura operei "William Tell" a compozitorului Gioachino Rossini. Albumul include si o versiune proprie a celebrei piese "Thunderstruck" a trupei AC/DC, al carei videoclip a depasit 30 de milioane de vizualizari pe site-ul YouTube, o versiune a piesei "I Will Wait" facuta celebra de grupul Mumford & Sons, dar si o versiune spectaculoasa a cantecului "They Don't Care About Us" a cantaretului Michael Jackson.

Pe acelasi material discografic se afla si un cover dupa clasicul cantec "Live and Let Die" al cantaretului Paul McCartney, inregistrat in colaborare cu celebrul pianist Lang Lang, dar si piesa care a dat titlul albumului, care reprezinta un cantec original, compus si orchestrat de cei doi membri ai duoului 2Cellos. De asemenea, 2Cellos a anuntat ca va lansa un videoclip pentru fiecare dintre cele 13 piese care au fost incluse pe noul album. Editia de lux a albumului "Celloverse" va include sapte dintre cele mai populare videoclipuri ale grupului, scrie MEDIAFAX.

Stjepan Hauser si Luka Šulić au devenit foarte repede cunoscuti in lumea intreaga dupa ce coverul lor "Smooth Criminal" (Michael Jackson) a devenit un hit pe platforma YouTube, adunand peste 3 milioane de vizualizari in mai putin de doua saptamani si peste 10 milioane ulterior. Succesul pe care l-au avut le-a adus in cele din urma un contract cu casa de discuri Sony Masterworks si un turneu alaturi de Elton John. Foarte repede, talentul si stilul eclectic al celor doi i-au atras atentia producatorului Bob Ezrin, care s-a ocupat de muzicieni precum Pink Floyd, Alice Cooper si Kiss.

Citeste si:
10 lucruri pe care nu le știai despre Profesor Brian Cox. Numărul 9...
10 lucruri pe care nu le...

Trupa a lansant pana in prezent doua albume, "2Cellos" (2011) si "In2ition" (2013). Primul a castigat titlul de cel mai bun album international si s-a clasat pe locul intai in topul de muzica clasica Billboard US, iar al doilea, bogat in colaborari cu artisti precum Elton John, Steve Vai si Lang Lang, se bucura in continuare de critici pozitive. Ceea ce ii face pe cei doi sa fie apreciati este faptul ca imbina stilul clasic cu cel contemporan si au grija intotdeauna sa insereze elemente-surpriza, dandu-le unor piese precum "Thunderstruck" (AC/DC), "VooDoo People" (The Prodigy) si "Welcome to the Jungle" (Guns'n Roses) o turnura total neasteptata. Amandoi exceleaza in manuirea arcusului si au o tehnica atat de avansata incat devin dificil de urmarit. De asemenea, pentru a crea un sunet plin, violoncelistii folosesc frecvent efecte de distorsionare si delay, un lucru neconventional in muzica clasica, dar foarte intalnit in genul rock.

Citeste si:
Eurovision 2017 - "Yodel It!" se afla pe locul sapte la pariuri
Eurovision 2017 - "Yodel It!"...

Duoul 2Cellos a sustinut un concert si in Romania, pe 8 decembrie, la Sala Palatului din Capitala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.