Un nou film despre viata si cariera lui Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, care il are in rolul principal pe actorul Michael Fassbender, va avea premiera pe marile ecrane nord-americane pe 9 octombrie, informeaza contactmusic.com.

Acest lungmetraj biografic reprezinta o noua colaborare a regizorului Danny Boyle cu apreciatul scenarist Aaron Sorkin. Filmarile pentru noul film, aflat in centrul unui numar mare de speculatii, cauzate de o faza de pre-productie prea indelungata si o perspectiva de finantare nesigura, au inceput luna trecuta la San Francisco.

Danny Boyle, regizorul unor filme culte precum "Trainspotting - Din viata scapa cine poate/ Trainspotting", "Dupa 28 de zile/ 28 Days Later", "Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire" si "127 de ore/ 127 Hours", dar si al ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, va regiza noul film "Steve Jobs". Michael Fassbender il va interpreta pe Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, in acest film.

Filmul are la baza biografia lui Steve Jobs scrisa de Walter Isaacson. Totodata, potrivit presei americane, filmul ar avea la baza trei scene lungi, realizate cu ocazia unor lansari de produse ale grupului Apple, si va culmina cu o scena care descrie anuntul lansarii, in 1998, a computerului iMac. Pelicula s-a confruntat cu o serie de dificultati inca de la preluarea acestui proiect cinematografic de studiourile Sony in anul 2011. Au existat numeroase neintelegeri in privinta bugetului si o cautare indelungata a actorului care sa il interpreteze pe Steve Jobs.

Leonardo DiCaprio si Christian Bale s-au aflat printre actorii doriti de producatori, insa ei s-au retras din acest proiect, inainte ca Michael Fassbender sa fie in cele din urma ales, in vara anului 2014. Totul parea insa ca se indreapta spre un dezastru atunci cand Sony Pictures a anuntat ca renunta la proiect in noiembrie 2014, insa, la mai putin de o saptamana dupa acel anunt, studiourile Universal au decis sa intervina si a anuntat ca va produce acest film, scrie MEDIAFAX.

Scenaristul Aaron Sorkin a lucrat cu Danny Bolye inca de la inceputul proiectului si, la sfarsitul anului 2014, producatorii au anuntat si restul actorilor din distributie, care ii va include pe Kate Winslet, care o va interpreta pe Joanna Hoffmann, directorul de marketing al Macintosh, pe Seth Rogen, in rolul lui Steve Wozniak, cofondator al companiei Apple, si pe Jeff Daniels, in rolul lui John Sculley, CEO-ul companiei Apple.

Citeste si:
Apple a lansat IOS 16.3. Noile funcții disponibile pentru...
Apple a lansat IOS 16.3....

Michael Fassbender, nascut pe 2 aprilie 1977, este unul dintre cei mai apreciati actori din generatia tanara de la Hollywood, si devenit cunoscut gratie rolului locotenentului Archie Hicox din filmul "Ticalosi fara glorie/ Inglorious Basterds" (2009), regizat de Quentin Tarantino. Printre alte productii in care s-a facut remarcat se numara lungmetrajele "Jane Eyre" (2011), "300 - Eroii de la Termopile" (2007), drama "Fish Tank" (2009) si cele doua pelicule tulburatoare regizate de Steve McQueen - "Foame/ Hunger" (2008) si "Shame" (2011) -, dar si serialul de televiziune "Hex".

Actorul irlandez a inceput sa joace in ultimii ani si in filme SF realizate cu bugete mari de productie, precum "X-Men: Cei Dintai/ X-Men: First Class" - in care a interpretat rolul Magneto -, si "Prometheus". Starul irlandez cu origini germane s-a remarcat in drama "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave" cu un rol pentru care a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor in rol secundar.

Citeste si:
Will Smith a demisionat de la Academia Oscarurilor, după ce l-a...
Will Smith a demisionat de la...

Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, a murit la varsta de 56 de ani, in urma unui cancer pancreatic, pe 5 octombrie 2011. Un alt film dedicat lui Steve Jobs, intitulat "Jobs", l-a avut in rolul principal pe Ashton Kutcher. Lansat in 2013, acel lungmetraj a avut rezultate dezamagitoare in box office-ul mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.