Laura Chaplin, nepoata lui Charlie Chaplin, vrea sa isi inregistreze numele la Oficiul de Armonizare a Pietei Interne si la Institutul Federal pentru Proprietate Intelectuala din Elvetia, pentru clase care acopera domeniile bijuteriilor, ceasurilor, parfumurilor, hainelor si creatiilor artistice.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, marca Laura Chaplin va proteja sase clase care acopera, printre altele, domeniul bijuteriilor, ceasurilor, parfumurilor, hainelor si creatiilor artistice. Asta inseamna ca oricine va dori sa foloseasca numele Laura Chaplin in una din aceste industrii, indiferent de context, va avea nevoie de o licenta de utilizare.

Laura Chaplin isi inregistreaza numele ca marca elvetiana si marca comunitara pentru a folosi avantajele economice generate de notorietatea numelui Chaplin. Decizia unei persoane de a inregistra un cuvant, un nume sau un logo ca marca are la baza, in 80% din cazuri, o idee de business.

"O persoana decide sa isi inregistreze numele pornind de la doua ipoteze: are o idee de business chiar de la data inregistrarii sau se gandeste sa intreprinda ceva pe viitor. In materie de marci stim cu totii ca notorietatea este extrem de importanta din punct de vedere economic. In cazul de fata, numele de familie Chaplin se bucura de notorietate la nivel international, ceea ce face ca orice asociere intre un produs de lux cu brandul Chaplin sa trezeasca interesul consumatorilor", a precizat Paul Cosmovici, specialistul in proprietate intelectuala care se ocupa de inregistrarea marcii Laura Chaplin.

Odata inregistrata, o marca elvetiana sau comunitara are o durata de protectie de 10 ani cu posibilitatea reinnoirii ulterioare (tot pe o perioada de 10 ani) contra cost. De regula, o marca este inregistrata pe anumite categorii de bunuri si servicii (clar precizate) pentru care este si protejata. Pentru denumirea de Charlie Chaplin, bunicul Laurei Chaplin, exista 27 de marci inregistrate, cea mai veche dintre ele datand din 1987.

Nascuta pe 1 februarie 1987, Laura Chaplin a urmat studii in Cinema, Arte si Psihologie. La varsta de 13 ani, Laura Chaplin a intrat in lumea modei, lucrand pentru brandul Tommy Hilfiger. Ulterior, aceasta a realizat pictoriale pentru numeroase publicatii europene, potrivit site-ului personal. In iunie 2009, a obtinut o diploma in moda de la Federatia Europeana de Design, iar in octombrie 2009 si-a prezentat prima colectie de moda. In 2011, s-a intors la prima sa dragoste - arta. A vernisat prima expozitie, ulterior picturile sale fiind lansate pe toate pietele de arta importante la nivel international.

Citeste si:
Gina Pistol, ultimele pregătiri pentru nuntă. Ce bijuterii va purta...
Gina Pistol, ultimele...

Charles Spencer Chaplin, unul dintre cele mai mari staruri de cinema din secolul al XX-lea, s-a nascut la Londra, in 1889, intr-o familie saraca. In adolescenta a inceput sa joace in musicaluri, in cartierul londonez Soho, apoi a devenit actor de film.

Pe 2 februarie 1914, in urma cu un secol, in scurtmetrajul mut "Lupta pentru existenta/ Making a Living", primul sau film de cinema, Charlie Chaplin a interpretat pentru prima data personajul vagabondului Charlot, care l-a facut celebru in lumea intreaga. Personajul, despre care Chaplin a spus ca a fost creat intamplator, intr-o zi ploioasa, la studiourile Keystone, a aparut pentru prima data intr-un lungmetraj in productia cinematografica "Kid Auto Races at Venice" si pentru ultima oara in "Modern Times" din 1936. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numara "Luminile orasului/ City Lights", "Timpuri noi/ Modern Times" si "Dictatorul/ The Great Dictator".

Citeste si:
Arome de lux - care sunt cele mai rare și costisitoare ingrediente...
Arome de lux - care sunt cele...

Charlie Chaplin a primit un Oscar onorific pentru intreaga cariera in 1972, cand s-a intors pentru o scurta perioada in Statele Unite ale Americii, dupa o absenta de peste 20 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.