Alexander McQueen intentiona sa se sinucida pe podium, in timpul unei prezentari de moda, in interiorul unei cutii din sticla unde urma sa se impuste in cap pentru ca sangele sa curga apoi pe peretii acesteia, potrivit relatarilor unui prieten.

Sebastian Pons, prieten si fost coleg al designerului Alexander McQueen, a povestit despre planurile de sinucidere pe care creatorul de moda britanic i le-a impartasit in timpul unei vacante din 2009, pe insula Mallorca din marea Mediterana, cu un an inainte de moartea lui McQueen, care s-a spanzurat in februarie 2010, dupa decesul mamei sale.

Pons a declarat ca Alexander McQueen, care devenise in ultimii ani foarte preocupat de moarte si se droga foarte mult, i-a spus ca are in minte ultima colectie de moda pe care o va realiza vreodata si ca vrea ca in cadrul prezentarii acelor creatii sa se sinucida. McQueen ar fi dat detalii despre utilizarea unei cutii, cu pereti dubli, din sticla, care urma sa apara pe scena la finalul prezentarii, iesind din podea. In interioul cutiei de sticla ar fi urmat sa se afle chiar designerul care a spus ca voia sa se impuste in cap, "iar sangele si creierul sa se prelinga pe peretii din sticla".

Relatarea morbida apare intr-o noua carte biografica intitulata "Alexander McQueen: Blood Beneath The Skin", scrisa de jurnalistul britanic Andrew Wilson. Trupul neinsufletit al designerului in varsta de 40 de ani a fost descoperit in apartamentul sau din cartierul londonez Mayfair, pe 11 februarie 2010, cu o zi inainte de inmormantarea mamei sale, Joyce. Designerul britanic se afla sub o imensa presiune pe plan profesional si era "coplesit de durere" pe plan personal, din cauza mortii mamei sale, scrie MEDIAFAX.

Alexander McQueen s-a sinucis la trei ani dupa ce prietena sa apropiata, Isabella Blow - care l-a scos din anonimat si l-a ajutat sa devina celebru - si-a luat viata. Alexander McQueen suferea de depresie, anxietate si insomnie. Designerul britanic a mai avut cateva tentative de sinucidere ratate, iar in mai si iunie 2009, McQueen s-a aflat la un pas de moarte, in urma unor supradoze de droguri.

Citeste si:
Lady Gaga a dezvăluit că a fost violată de producătorul său când...
Lady Gaga a dezvăluit că a...

Nascut in East End-ul londonez, fiu al unui sofer de taxi, McQueen a invatat meseria de croitor la Savile Row, unde a facut si costume pentru printul Charles. Intre anii 1996 si 2003, el a primit de patru ori distinctia de cel mai bun designer britanic. McQueen a devenit "copilul teribil" al modei dupa ce a fost descoperit de Isabella Blow, care era redactor la revista de specialitate Tatler. Ea a cumparat toate hainele realizate de acesta pentru show-ul sau de absolvire, contra sumei de 5.000 de lire sterline.

Nascut Lee Alexander McQueen, designerul a fost cel mai tanar dintre cei sase copii ai familiei. McQueen, homosexual declarat, s-a descris ca fiind "oaia roz a familiei", el parasind scoala la varsta de 16 ani. Dupa stagiul la Savile Row's Anderson & Sheppard, el a lucrat pentru Gieves & Hawkes, apoi in Japonia si in Italia. S-a intors la Londra in 1994, unde s-a inscris la scoala de moda Central Saint Martins. Dupa absolvire, McQueen si-a lansat propriul label in cartierul East End, Londra.

Citeste si:
10 mari creatori de moda pentru care atitudinea inseamna totul
Cu aspiratii pentru omul de...

In 1996, el a devenit designerul principal de la Givenchy, succedandu-i lui John Galliano, inainte de a-si uni fortele cu Gucci, care i-a cumparat 51% din companie. Pana la sfarsitul lui 2007, Alexander McQueen avea magazine in New York, Londra, Los Angeles, Milano si Las Vegas. Rihanna si Lady Gaga se numara printre celebritatile care au purtat frecvent tinute create de McQueen, in viata de zi cu zi sau in videoclipuri. Pe 14 iulie 2008, Alexander McQueen si-a lansat un magazin virtual pe site-ul companiei sale, cu linii pret-a-porter si accesorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.