Fosta resedinta californiana a cantaretului american Michael Jackson poate deveni un centru de reabilitare pentru copiii si adolescentii care au suferit abuzuri sexuale, afirma presa americana.

Potrivit New York Post, mai multi potentiali investitori au lansat o serie de propuneri ce vizeaza transformarea fermei Neverland, o proprietate care se intinde pe o suprafata de aproape 1.100 de hectare.

Una dintre propuneri a venit de la un om de afaceri local care intentioneaza sa transforme Neverland intr-un centru pentru adolescentii care au fost victime ale unor abuzuri, in ciuda faptului ca reputatia cantaretului Michael Jackson a fost vreme de multi ani afectata considerabil de acuzatii de pedofilie. Acel om de afaceri a promis ca va plati 40 de milioane de dolari pentru acest proiect.

Alti doi investitori doresc ca renumita ferma sa fie transformata intr-un parc de distractii dedicat megastarului.

"El vrea ca acel loc sa fie folosit pentru a-i ajute pe copii, intr-un spatiu linistit, pentru ca ei sa isi revina dupa traumele generate de abuzurile sexuale. Copiii ar putea veni aici pentru a primi tratament, iar administratorii vor angaja terapeuti profesionisti care sa ajute victimele prin intermediul terapiei ecvestre, care ii ajuta pe copii sa isi imbunatateasca respectul de sine si ii incurajeaza sa devina mai putin introvertiti", a declarat o sursa.

In 2005, Michael Jackson a fost judecat intr-un proces in Santa Monica, in California, fiind acuzat de molestarea sexuala a unui adolescent, Gavin Arvizo, care avea pe atunci varsta de 13 ani. Politia a efectuat o perchezitie la Neverland, iar Michael Jackson s-a mutat la scurt timp dupa aceea, intrucat simtea ca cei 70 de politisti din acea ancheta i-au "violat" resedinta. Pe numele starului american au fost formulate patru capete de acuzare - molestarea sexuala a unui minor, drogarea unui minor cu scopul de a-l molesta sexual, tentativa de molestare sexuala a unui minor si tentativa de retinere a unui adolescent si a familiei sale la Neverland, scrie MEDIAFAX.

Dupa un proces care a durat 14 saptamani, Michael Jackson a fost gasit nevinovat la toate cele patru capete de acuzare.

Michael Jackson a cumparat ferma Neverland in 1988 si a transformat-o intr-o resedinta spectaculoasa, care includea un parc de distractii, magazine cu dulciuri, un cinematograf si o gradina zoologica. Din cauza datoriilor uriase acumulate de megastar, ferma Neverland a fost confiscata de in 2008 de investitorul imobiliar Thomas Barrack, care spera in prezent sa vanda aceasta proprietate cu suma de 75 milioane de dolari.

Citeste si:
Lucrări de reparații pentru încălzirea din iarna 2022-2023 în...
În București încep lucrările...

Michael Jackson a murit la varsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, in urma unei intoxicatii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat in spitale, pe care starul il folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, in perioada in care artistul american se afla la Los Angeles si efectua repetitii intense pentru ultimul sau turneu din cariera, intitulat "This Is It Tour", care ar fi trebuit sa debuteze in iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra. Medicul personal al cantaretului, Conrad Murray, a fost gasit vinovat de omucidere involuntara si a fost condamnat la patru ani de inchisoare. El a fost eliberat in octombrie 2013, dupa ce a petrecut aproape doi ani in inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.