Jay-Z va cumpara serviciul norvegian de streaming muzical Wimp, concurent al serviciului suedez Spotify, pentru 56,2 milioane de dolari.

Compania Project Panther Bidco, detinuta de Jay-Z, a facut o oferta de 464 de milioane de coroane suedeze (circa 56,2 milioane de dolari, n.r.) in numerar pentru achizitionarea grupului suedez Aspiro AB, al carui principal activ este serviciul de difuzare de muzica online Wimp.

Oferta de preluare va avea succes in masura in care grupul media norvegian Schibsted, principalul actionar al Aspiro Ab cu o participatie indirecta de 57%, a anuntat ca va scoate la vanzare actiunile sale, scrie MEDIAFAX.

"Schibsted estimeaza ca firma are un potetial de crestere important. Dar Aspiro are nevoie de un aport de capital important pentru expansiune si de un proprietar solid si motivat pentru a putea sa se dezvolte si sa concureze pe piata mondiala a streamingului muzical", a declarat directorul financiar al Schibsted, Trond Berger.

"Panther are resursele financiare adecvate si un grad ridicat de competenta in industria muzicala si cred, deci, ca vor fi un proprietar mult mai apt sa insoteasca Aspiro si serviciul sau avansat de difuzare de muzica in flux continuu pe internet catre un nou nivel", a mai spus Berger intr-un comunicat.

La sfarsitul trimestrului al treilea din 2014, Wimp avea 512.000 de utilizatori platitori, mult in urma Spotify care, la mijlocul lui ianuarie, avea peste 15 milioane de abonati, din 60 de milioane de utilizatori activi. Jay-Z, artist, dar si om de afaceri, pe numele sau real Shawn Carter, a cumparat, anul trecut, brandul de sampanie de lux Armand de Brignac. Detaliile financiare ale tranzactiei nu au fost facute publice. O sticla de sampanie Armand de Brignac poate costa pana la 300 de dolari.

Jay-Z s-a lansat ca rapper, devenind unul dintre cei mai importanti producatori in industria muzicii hip-hop. Din 2008 este casatorit cu Beyonce, iar impreuna au o fiica pe nume Blue Ivy. Jay-Z si Beyonce formeaza cel mai bogat cuplu din industria muzicala, cu o avere estimata la peste 750 de milioane de dolari.

Citeste si:
Rapperul Jay-Z a dat în judecată un fotograf. Care a fost motivul
Rapperul Jay-Z a dat în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.