Cantaretul Demis Roussos, care a murit weekendul trecut la Atena, la varsta de 68 de ani, a fost inmormantat vineri intr-unul dintre principalele cimitire din capitala Greciei, in prezenta mai multor sute de persoane, informeaza AFP.

Artistul, devenit un star mondial in anii '60, dupa ce s-a remarcat ca membru al grupului Aphrodite's Child, a fost inhumat in Primul Cimitir al Atenei, unul dintre cele mai vaste si mai vechi din oras, in care isi dorm somnul de veci numeroase personalitati ale Greciei. La inmormantare a fost prezent si prezentatorul de televiziune de origine greaca Nikos Aliagas, care a dezvaluit pentru AFP motivele care l-au determinat sa ia parte la ceremonia funerara: "Mai intai, pentru ca era un prieten, dar si pentru ca este vorba de un grec din strainatate, din diaspora, care revine in pamantul stramosilor lui".

Nikos Aliagas a fost prima persoana, chiar inainte de presa greaca, care a anuntat in mod public, luni, decesul lui Demis Roussos. Cantaretul grec a murit la primele ore ale diminetii de duminica, 25 ianuarie, intr-un spital din Atena, in care fusese internat in urma cu mai multa vreme. Slujba religioasa, organizata in capela cimitirului, si inhumarea au durat aproximativ o ora si jumatate. Slujba a fost insotita de cantece religioase, dar niciun cantec al lui Demis Roussos nu a fost interpretat in aceasta ceremonie.

Cantaretul grec Demis Roussos s-a nascut in Egipt, pe 15 iunie 1946, din parinti greci expatriati. La inceputul anilor 1960, familia a decis sa se intoarca in patria natala, unde tanarul Roussos, care a studiat trompeta si a cantat in corul bisericii din Egipt, a inceput sa cante in trupe locale. Una dintre acestea era Aphrodite's Child, care i-a inclus, de asemenea, pe Vangelis si Lucas Sideras.

In anul 1969, trupa s-a destramat, iar Demis Roussos a lansat primul sau album solo intitulat "On the Greek Side of My Mind", iar in anii '70 a lansat o lunga serie de hituri precum "This Time It Isn't Au revoir", "Happy To Be On An Island In The Sun", "My Reason", "My Friend The Wind", "Velvet Mornings", "From Souvenir To Souvenir" si "Goodbye My Love, Goodbye". In 1978, cantaretul s-a retras de pe scena si s-a dedicat familiei. El a lansat albumul "The story of Demis Roussos" in 1985, dupa ce avionul in care calatorea a fost deturnat de teroristi, care l-au tinut captiv in Beirut. De atunci, el a militat prin muzica sa pentru pace in lume si protejarea mediului inconjurator.

Citeste si:
Locuri cu un farmec aparte din Atena
Locuri cu un farmec aparte...

Recunoasterea valorii sale a venit si din partea criticilor, dupa ce artistul a cantat in mai multe limbi straine, castigand astfel numeroase premii, precum locul 1 in Japonia cu "The Roussos Phenomenon Ep", discul de aur in America pentru albumul "Demis". De-a lungul carierei, cantaretul a primit peste 100 de discuri de aur, platina si diamant. Sarmant si impunator, Demis Roussos a reusit sa cucereasca inimile fanilor de pe toate continentele, iar vocea sa inegalabila a convins milioane de oameni sa ii cumpere discurile in cariera sa impresionanta de aproape cinci decenii.

A sustinut numeroase concerte si in Romania. Legatura lui Demis cu Romania este una cu totul speciala si dateaza de multi ani. Mai putina lume stie ca artistul grec a fost casatorit cu o romanca, Pamela Ratiu, astfel ca, pentru el, Bucurestiul a reprezentat o a doua casa, unde a revenit de fiecare data cu mare placere. Desi a divortat de Pamela Ratiu dupa o casnicie de 10 ani, cei doi fosti parteneri au ramas buni prieteni.

Citeste si:
Bărbatul ucis de Monica Odagiu a fost înmormântat. Cine l-a condus...
Bărbatul ucis de Monica...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.