Muzicianul israelian Israel Yinon, in varsta de 59 de ani, si-a pierdut cunostinta in timpul concertului pe care l-a dirijat in sala KKL (Centrul cultural) din Lucerna si a murit in cursul serii de joi, informeaza AFP.

Muzicianul israelian a fost transportat de urgenta la un spital din apropiere, dar medicii nu au putut sa il reanimeze. Decesul sau a fost pronuntat in cursul serii. Informatia, publicata vineri de presa din Lucerna, a fost confirmata pentru AFP de un purtator de cuvant al KKL, celebra sala de concerte din acest oras elvetian.

Israel Yinon dirija joi seara o reprezentatie a simfoniei "Eine Alpensinfonie", de Richard Strauss. Israel Yinon avea in spate o prestigioasa cariera internationala. Muzicianul israelian a dirijat mai multe orchestre europene, inclusiv Orchestra Simfonica din Berlin, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.