Cantaretul Elton John a anuntat ca isi va lansa propria companie de productie teatrala, denumita Rocket Stage, care ii va permite sa produca spectacole de musical, informeaza contactmusic.com.

Artistul britanic a colaborat deja in trecut cu echipele care au produs musicalurile "The Lion King" si "Billy Elliot, The Musical". De asemenea, Elton John a castigat un premiu Tony - un trofeu extrem de ravnit in universul teatrului - pentru coloana sonora pe care a compus-o pentru spectacolul "Aida", pus in scena pe Broadway.

Noua sa companie Rocket Stage ii va permite celebrului cantaret sa produca si mai multe coloane sonore originale pentru diverse spectacole de teatru. Compania a inceput deja sa lucreze la mai multe proiecte, inclusiv la un nou spectacol de teatru creat de Elton John, potrivit site-ului Thestage.co.uk. Rocket Stage reprezinta un joint venture de mai multe milioane de dolari incheiat cu Old Vic Productions, compania de productie teatrala care a realizat "Billy Elliot, The Musical", scrie MEDIAFAX.

Intr-o cariera de aproape cinci decenii, Elton John a reusit sa vanda peste 250 de milioane de albume in toata lumea si a avut peste 50 de hituri Top 40, devenind unul dintre cei mai de succes cantareti ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii in anii '70, cu sapte albume consecutive No. 1 in Statele Unite si sase single-uri No. 1. Succesul sau a avut un impact puternic in muzica pop si a condus la cresterea popularitatii pianului in rock'n'roll. El continua sa fie un simbol al vietii publice si a fost foarte implicat in lupta anti-SIDA, dupa sfarsitul anilor '80. A intrat in Rock and Roll Hall of Fame in 1994 si a fost numit cavaler in 1998.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.