Cineastul american Sean Penn va primi premiul César pentru intreaga activitate in cadrul celei de-a 40-a editii de acordare a prestigioaselor trofee frantuzesti dedicate cinematografiei, care se va desfasura pe 20 februarie, la Paris, informeaza contactmusic.com.

Intr-o declaratie care a anuntat acordarea distinctiei, membrii César Academie, organizatia care acorda echivalentul francez al premiilor Oscar, au laudat munca lui Sean Penn atat din fata, cat si din spatele camerei de filmat, numindu-l actor legendar, un regizor exceptional si un simbol unic al cinematografiei americane.

Printre vedetele de la Hollywood care au mai fost premiate in trecut cu un César onorific se numara Clint Eastwood, Meryl Streep, Dustin Hoffman si Kate Winslet. In 2014, premiul a fost acordat actritei americane Scarlett Johansson, scrie MEDIAFAX.

Sean Penn, in varsta de 54 de ani, are in spate o lunga cariera si a castigat premiul Oscar pentru rolul din filmul "Mystic River", in 2003. Penn a debutat, de asemenea, ca regizor, in 2007, cu drama "Into the Wild", foarte apreciata de critici si a castigat un al doilea premiu Oscar din cariera pentru interpretarea memorabila a politicianului Harvey Milk, care a militat pentru drepturile homosexualilor, din filmul "Milk - Pretul curajului".

Sean Penn a mai jucat in "Pomul vietii/ The Tree of Life", de Terrence Malick, si thrillerul politic "Tinta legitima/ Fair Game", o adaptare de Doug Liman a memoriilor scrise de Valerie Plame. Cel mai recent film al sau este "The Gunman", de Pierre Morel, in care joaca alaturi de Idris Elba si Javier Bardem, pelicula aflata in postproductie.

Cea de-a 40-a editie a galei premiilor César va avea loc pe 20 februarie, la Paris.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.