Inscrierile pentru Selectia Nationala a Eurovision 2015 vor incepe luni, compozitorii care doresc sa inscrie piese in concurs putand sa faca acest lucru pana pe 8 februarie, potrivit unui comunicat transmis de TVR.

Piesele pot fi trimise prin posta sau depuse direct la Registratura TVR (din Calea Dorobantilor, numarul 191, sector 1, Bucuresti), pe suport CD, cu mentiunea "Pentru Selectia Nationala Eurovision 2015" inscrisa pe plic, sau electronic, la adresa eurovision@tvr.ro.

Producatorii Selectiei Nationale a Eurovision 2015 sunt Iuliana Marciuc si Bogdan Ghitulescu, iar Liana Stanciu va fi, pentru al doilea an consecutiv, sefa delegatiei Romaniei la Viena, unde se va desfasura editia de anul acesta a Eurovision.

Preselectiile se vor desfasura pe 9, 10, 11 februarie, cand piesele vor fi audiate de juriu, iar, pe 12 februarie, va avea loc conferinta de presa in care vor fi anuntate cele 12 piese care vor intra in concurs. Castigatorul finalei Eurovision Romania va fi ales pe 8 martie, intr-un spectacol transmis in direct de Televiziunea Romana, scrie MEDIAFAX.

Concursul Eurovision 2015 va avea loc la Viena, cu semifinalele pe 19 si 21 mai si finala pe 23 mai.

Mai multe detalii, precum si Regulamentul oficial al concursului vor putea fi accesate pe site-ul TVR, la adresa eurovision.tvr.ro.

Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane a aprobat, in septembrie 2014, participarea Romaniei la competitia Eurovision 2015, in acest sens urmand ca reprezentantii TVR sa incerce sa obtina sprijin financiar si de la Guvern, dupa cum au declarat la momentul respectiv surse din TVR.

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Citeste si:
Concursul Complet Internațional de la Karpatia Horse Show,...
Concursul Complet...

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

Paula Seling si Ovi au reprezentat Romania la Eurovision 2014 cu piesa "Miracle", ocupand locul al 12-lea in finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.