Björk a lansat marti cel mai nou album al sau, "Vulnicura", prin intermediul magazinului online iTunes, dupa ce piesele au aparut ilegal pe internet weekendul trecut, la cateva zile dupa ce artista anuntase ca discul va fi scos pe piata in luna martie.

Excentrica artista pop Björk a publicat, pe 14 ianuarie, un mesaj pentru fanii sai de pe retelele de socializare online, in care anunta lansarea primului sau album din ultimii patru ani, intitulat "Vulnicura", in cursul lunii martie, scrie MEDIAFAX.

Dupa acest anunt, cele noua piese de pe noul disc au fost publicate pe internet, weekendul trecut. Björk a anuntat, marti, ca albumul "Vulnicura" va fi disponibil "imediat" prin intermediul librariei digitale a Apple, iTunes, la nivel mondial, fara sa precizeze daca decizia de a lansa discul mai devreme a fost influentata de publicarea ilegala a cantecelor sale pe internet.

Decizia lui Björk de a scoate pe piata albumul mai devreme vine la o luna dupa ce Madonna a lansat sase cantece de pe viitorul sau material discografic, "Rebel Heart", care este asteptat tot in luna martie, dupa ce unele melodii de pe acest disc au fost publicate, de asemenea, ilegal pe internet. Björk a lucrat la noul ei album cu producatorul muzical Arca - Alejandro Ghersi, care a colaborat in trecut cu Kanye West si FKA Twigs - si cu producatorul britanic Haxan Cloak. Pe 9 ianuarie, artista islandeza a confirmat tot prin intermediul unui mesaj pe Facebook ca va participa in calitate de headliner la festivalul Governers Ball din New York. Ceilalti doi headlineri sunt rapperul Drake si trupa rock The Black Keys.

Pe langa noul ei album, Björk va lansa o carte intitulata "Björk: Archives", realizata sub forma unei retrospective a carierei sale. Volumul, care contine contributii ale unor colaboratori precum Chris Cunningham si Spike Jonze, va descrie cariera prestigioasa a artistei islandeze, prin intermediul unui amestec de poezie, analiza academica, texte filosofice si fotografii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.