Abonamentele pentru cea de-a XXII-a editie a Festivalului International "George Enescu", care au fost puse in vanzare joi, de la ora 10.00, in reteaua Eventim, s-au epuizat in 10 secunde, pentru concertele de la Ateneul Roman, respectiv 10 minute, pentru reprezentatiile de la Sala Palatului.

Vanzarile abonamentelor pentru cea de-a XXII-a editie a Festivalului Enescu, care se va desfasura in perioada 30 august - 20 septembrie, au inregistrat un nou record, informeaza un comunicat.

In total, au fost puse in vanzare cate 250 de abonamente pentru fiecare dintre cele doua tipuri disponibile de la Ateneul Roman (B si C), 750 de abonamente tip A, un numar de 250 de abonamente tip A1 si 250 de abonamente tip A2, reprezentand o treime din locurile disponibile. Fata de editiile precedente ale festivalului, crearea unor noi tipuri de abonamente (A1 si A2) a permis punerea in vanzare a unui numar mai mare de locuri.

Inainte de inceperea vanzarii, pe site-ul www.eventim.ro figurau aproape 1.000 de utilizatori autentificati.

"Statistic, o comanda plasata pe site-ul Eventim contine in medie 2,8 bilete. Cu 1.000 de utilizatori logati in momentul inceperii vanzarii, 2.800 de bilete ar fi putut fi vandute in primele secunde, catre acesti utilizatori. Raportat la numarul de abonamente disponibile, este deja aproape dublu si vorbim doar de primele secunde. In total, estimativ, din traficul inregistrat pe site-ul Eventim, cererea a fost de aproximativ 10 ori mai mare decat disponibilul de locuri", a declarat Valentin Vasiloiu, directorul Eventim, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, biletele individuale pentru editia din 2015 vor fi puse in vanzare vineri, de la ora 10.00, prin reteaua Eventim.

Aproximativ 2.500 de artisti straini si 500 de artisti romani vor participa la editia din 2015 a Festivalului "George Enescu", cel mai mare eveniment cultural international organizat de Romania si cel mai puternic promotor al creatiei si valorilor singurului compozitor roman intrat in patrimoniul mondial George Enescu.

Editia din 2015 va avea loc intre 30 august si 20 septembrie, la Sala Palatului si Ateneul Roman din Bucuresti, si va gazdui, timp de 22 de zile, 58 de concerte in sali, precum si multe alte evenimente in aer liber, in "Piata Festivalului", care se va desfasura intre 3 si 20 septembrie, si in cadrul "Bucurestiului Creativ".

Cea de-a XXII-a editie a festivalului aduce in premiera la Bucuresti, dupa 15 ani de discutii, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Salii Palatului pe 3 septembrie, sub bagheta lui Sir Simon Rattle. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost inclusa de revista britanica Gramophone in topul 10 al celor mai bune ansambluri de profil din Europa (2006) si votata a doua cea mai buna orchestra din lume (2008), dupa Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam - care, de asemenea, va concerta la Festivalului Enescu 2015, pe 19 si pe 20 septembrie. O orchestra americana de prestigiu vine si ea in premiera in Festival - San Francisco Symphony - si va interpreta si o lucrare de George Enescu.

Citeste si:
S-au pus în vânzare biletele pentru Agri Trade Summit 2024. Prețuri...
S-au pus în vânzare biletele...

Celebrii violonisti Anne Sophie Mutter, Janine Jansen si David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, precum si dirijorul de origine romana Ion Marin si pianista Maria João Pires se numara, de asemenea, printre invitatii acestei editii. Vor fi, de asemenea, prezenti in festival castigatori ai concursului "George Enescu": Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Stefan Tarara, Vlad Stanculeasa alaturi de Agnes Baltsa si pianista Elisabeta Leonskaja.

Publicul va putea asculta 20 de lucrari de George Enescu in interpretarile moderne ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. In acest fel, festivalul continua linia de a face cunoscut repertoriul enescian pe plan international.

Mai multe informatii despre Festivalul International "George Enescu" se gasesc pe site-ul www.festivalenescu.ro.

Citeste si:
10 lucruri pe care nu le știai despre Profesor Brian Cox. Numărul 9...
10 lucruri pe care nu le...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.