O femeie care il acuza pe actorul american Bill Cosby ca ar fi abuzat-o sexual in 2008, in resedinta Playboy, a avut o intrevedere de doua ore cu ofiteri ai politiei din Los Angeles, iar audierea ar putea duce la deschiderea primei anchete oficiale impotriva actorului.

Chloe Goins, in varsta de 24 de ani, sustine ca Bill Cosby a drogat-o si a agresat-o sexual pe cand avea 18 ani, aceasta fiind doar una dintre cele peste zece acuzatii de abuz sexual care i se aduc actorului in varsta de 77 de ani, care i-au afectat grav reputatia si au impiedicat o revenire a acestuia pe micile ecrane.

Avocatul Spencer Kuvin, care o reprezinta pe Chloe Goins, a declarat ca politistii i-au spus ca vor investiga acuzatiile.

"Domnisoara Goins si eu suntem aici din doua motive: pentru justitie si tragere la raspundere", a spus Kuvin, adaugand ca clienta sa ar putea fi prima dintre femeile ale caror acuzatii la adresa lui Cosby ar putea indeplini criteriile pentru a demara o ancheta oficiala, potrivit legilor statului California. Purtatoarea de cuvant a Politiei din Los Angeles, Rosario Herrera, a declarat ca autoritatile nu comenteaza cazurile de abuz sexual.

In ultimele trei luni, mai mult de zece femei au vorbit public acuzandu-l pe Cosby ca le-ar fi abuzat sexual. Multe dintre fapte s-ar fi petrecut in urma cu mai multe decenii si nu se mai incadreaza in limitele legii (s-ar fi prescris, n.r.) privind demararea unor anchete penale sau civile oficiale.

Cosby, celebru pentru personajul sau supranumit "America's Dad" (Tatal Americii, n.r.), dr. Cliff Huxtable din serialul de comedie de succes "Cosby Show", nu a fost niciodata acuzat sau anchetat in mod oficial referitor la vreuna dintre acuzatiile de abuz. In 2005, actorul a ajuns la o intelegere intr-un proces civil referitor la comportament sexual nepotrivit. Marty Singer, avocatul lui Cosby, a respins acuzatiile si le-a catalogat drept "defaimatoare".

NBC si Netflix au renuntat la o serie de proiecte cu Bill Cosby dupa aparitia acuzatiilor, in luna noiembrie 2014. Turneul de stand-up comedy al actorului, in cadrul caruia mai multe spectacole au fost anulate, a fost de asemenea afectat.

Citeste si:
Trump, găsit vinovat de abuz sexual și defăimarea jurnalistei E....
Donald Trump, găsit vinovat...

Miercuri, organizatorii unui spectacol al lui Cosby care urma sa aiba loc luna viitoare in Worcester, Massachusetts, au anuntat ca show-ul a fost anulat. Bill Cosby, celebru pentru rolul unui simpatic tata de familie, de culoare, din sitcomul "The Cosby Show", difuzat de postul NBC din 1984 pana in 1992, se afla in atentia presei americane de cand un alt actor, Hannibal Buress, a spus ca starul american este "un violator", in timpul unui spectacol, in octombrie, in Philadelphia, orasul natal al lui Cosby.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.