Woody Allen, unul dintre cei mai talentati regizori din cinematografia contemporana, va regiza primul serial de televiziune din cariera sa, pentru grupul online Amazon.

Contractul semnat de Woody Allen vizeaza un sezon intreg, ce va fi compus din episoade de o jumatate de ora, care vor fi scrise si regizate de renumitul cineast american, precizeaza acelasi comunicat.

"Nu stiu cum am reusit sa ma bag in asa ceva. Nu am nicio idee si habar nu am cum sa incep. Dupa parerea mea, lui Roy Price (vicepresedintele Amazon Studios, n.r.) ii va parea rau", a declarat in acelasi comunicat de presa Woody Allen, a carui inclinatie spre autoironie este celebra, scrie MEDIAFAX.

Denumit deocamdata "Untitled Woody Allen Project" ("Proiectul fara titlu al lui Woody Allen"), noul serial va fi scris si regizat de cineast si va fi difuzat in exclusivitate de serviciul online Prime Instant Video, in Statele Unite, Marea Britanie si Germania.
Woody Allen a realizat peste 48 de filme intr-o cariera de 58 de ani si este cunoscut pentru personajele sale nevrotice si comice, devenite o veritabila marca personala si care sunt adeseori interpretate chiar de el.

Cineastul american a castigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu original in 1986, pentru filmul "Hannah si surorile ei/ Hannah and her Sisters", si acelasi premiu pentru filmul "Miezul noptii in Paris/ Midnight in Paris" din 2011. Pentru filmul "Annie Hall", din 1978, Woody Allen a fost recompensat cu doua premii Oscar - la categoriile "cel mai bun regizor" si "cel mai bun scenariu original". In 2014, filmul sau "Blue Jasmine", a castigat un premiu Oscar din trei nominalizari, iar Woody Allen, a primit si un Glob de Aur special pentru intreaga cariera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.