Samuel Goldwyn Jr., mostenitorul unei veritabile dinastii de la Hollywood si un apreciat producator de film, a murit, vineri, la varsta de 88 de ani, informeaza site-ul publicatiei The Hollywood Reporter.

Cineastul a murit in urma unei insuficiente cardiace, la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles. Informatia a fost confirmata pentru The New York Times de fiul sau, producatorul de film si televiziune John Goldwyn, fost director al studiourilor Paramount Pictures.

Un alt fiu al lui Samuel Goldwyn Jr. este actorul si regizorul Tony Goldwyn, care interpreteaza rolul presedintelui american in serialul de televiziune "Scandal", produs si difuzat de postul ABC. Samuel Goldwyn Jr. s-a nascut la Los Angeles pe 7 septembrie 1926. In 1924, compania de productie a tatalui sau, Goldwyn Pictures, a fost achizitionata de Metro Pictures Corp, devenind apoi celebra in lumea intreaga sub denumirea Metro-Goldwyn-Mayer.

Apoi, Samuel Goldwyn Sr. a produs filme celebre precum "Dodsworth" (1936), "La rascruce de vanturi/ Wuthering Heights" (1939), "The Pride of the Yankees" (1941), " Cei mai frumosi ani ai vietii noastre/ The Best Years of Our Lives" (1946), "Baieti si fete/ Guys and Dolls" (1955), "Porgy and Bess" (1959) - cel din urma fiind de altfel si ultimul sau film.

Samuel Goldwyn Co., compania de productie cinematografica creata de Samuel Goldwyn Jr. in 1979, a inventat un nou model de business pentru filmele independente, folosind bugete mici si tactici de "gherila" in marketing. A devenit cunoscut promovand si sprijinind regizori talentati la inceputurile carierelor acestora, precum Ang Lee (producand filmul sau din 1993 "Ospatul de nunta/ The Wedding Banquet") si Kenneth Branagh (producand filmul sau din 1989 "Henry V").

A primit o nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun film cu productia "Master and Commander: La capatul Pamantului/ Master and Commander: The Far Side of the World" (2003), care a fost una dintre cele 10 nominalizari primite de aceasta pelicula. Ultimul film pe care l-a produs a fost "Viata secreta a lui Walter Mitty/ The Secret Life of Walter Mitty", un remake cu Ben Stiller din 2013 al unui film produs initial in 1947 de tatal sau, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Amber Heard, noi acuzații în procesul momentului de la Hollywood:...
Amber Heard, noi acuzații în...

Samuel Goldwyn Jr. a produs doua gale Oscar si mai multe filme apreciate de public si de criticii de specialitate, precum "Cotton Comes to Harlem" (1970), "Mystic Pizza" (1988), "Dragoste de inger/ The Preacher's Wife" (1996) si "Bucatarul si fetele lui/ Tortilla Soup" (2001). A regizat si un lungmetraj, "The Young Lovers", lansat in 1964, in care rolul principal masculin a fost jucat de Peter Fonda.

Samuel Goldwyn Writing Awards sunt premii anuale denumite dupa tatal sau, care a inceput sa le acorde in 1955 la Universitatea California din Los Angeles, pentru a-i incuraja pe tinerii scenaristi de film, teatru si televiziune din toate campusurile universitare americane.

In afara de producatorul John Goldwyn si de actorul Tony Goldwyn, Samuel Goldwyn Jr. a avut alti doi fii - Francis si Peter -, o fiica - Catherine - si 10 nepoti.

Citeste si:
Grăsimea corporală îți poate indica bolile de care poți suferi
Grăsimea corporală îți poate...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.