Marina Picasso, nepoata lui Pablo Picasso, a anuntat ca a decis sa scoata la vanzare colectia de opere de arta mostenite de la bunicul ei, estimata la aproximativ 250 de milioane de euro, dar si celebra vila din sudul Frantei in care a locuit artistul, informeaza dailymail.co.uk.

Marina Picasso, care a declarat in trecut ca Pablo Picasso a fost incredibil de rece si de distant fata de ea si de fratele ei in copilarie, a decis sa scoata la vanzare cel putin sapte opere de arta realizate de bunicul ei.

Printre acestea se afla un tablou din 1921, intitulat "Maternité", estimat la 44,7 milioane euro, si pictura "Femme à la Mandoline", estimata la 51 de milioane de euro. Marina Picasso va vinde aceste lucrari individual, intalnindu-se personal cu diversi clienti, in Geneva, afirma The New York Post.

Ea va pune in vanzare si celebra proprietate pe care bunicul ei a detinut-o la Cannes, in sudul Frantei. Denumita "La Californie", Pablo Picasso a trait in acea vila cu cea de-a doua sotie a lui, Jacqueline Roque, care s-a sinucis la varsta de 59 de ani, in 1986.

In copilarie, Marina Picasso si fratele ei obisnuiau sa mearga in vizita la vila La Californie pentru a-si vizita bunicul, insa erau opriti la poarta de Jacqueline Roque pana cand artistul isi incheia programul de lucru din ziua respectiva. De atunci, vila a devenit muzeu si galerie de arta deschisa publicului larg, dupa ce a fost mostenita de Marina Picasso, in urma deceselor bunicului si fratelui ei, scrie MEDIAFAX.

Marina este fiica lui Paulo Picasso, fiul lui Pablo Picasso cu prima lui sotie, Olga Khokhlova. Desi bunicul ei era celebru, Marina spune ca a crescut in saracie, intrucat Pablo Picasso nu a dorit sa ajute financiar familia fiului sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.