Filmul "Transformers: Exterminarea/ Transformers: Age of Extinction" este pelicula cu cele mai mari incasari la nivel mondial in 2014, respectiv 1,08 miliarde de dolari obtinuti din vanzarea de bilete, pe locurile al doilea si al treilea al topului situandu-se "Gardienii Galaxiei" si "Maleficent".

Filmul SF "Transformers: Exterminarea/ Transformers: Age of Extinction" a obtinut cele mai mari incasari la nivel mondial gratie, in cea mai mare parte, succesului inregistrat de aceasta productie in China, potrivit theguardian.co.uk.

Cel de-al patrulea film al francizei "Transformers" a obtinut 1,087 miliarde de dolari din incasari, cu peste 300 de milioane de dolari obtinuti din vanzarea de bilete in China, unde filmul a devenit, in luna iulie 2014, pelicula cu cele mai mari incasari din istorie, depasind "Avatar". "Transformers: Exterminarea" a fost filmat in Hong Kong si a beneficiat si de prezenta unor actori chinezi, precum Li Bingbing, ceea ce a dus la o crestere a interesului publicului chinez pentru aceasta productie. Locul al doilea in box office-ul mondial a revenit peliculei cu supereroi "Gardienii Galaxiei/ Guardians of the Galaxy", care a inregistrat incasari de 772 de milioane de dolari, scrie MEDIAFAX.

Productia Disney "Maleficent", cu Angelina Jolie in rolul principal, a obtinut 757 de milioane de dolari la nivel mondial, clasandu-se pe locul al treilea. Locul al patrulea a revenit filmului "X-Men: Viitorul este trecut/ X-Men: Days of Future Past", produs de 20th Century Fox, cu 746 de milioane de dolari incasati in cinematografele din toata lumea, urmat, pe locul al cincilea, de productia "Capitanul America: Razboinicul iernii/ Captain America: The Winter Soldier", cu 714 milioane de dolari.

Pe locul al saselea s-a clasat filmul "Uimitorul Om-Paianjen 2/ The Amazing Spider-Man 2", cu 709 milioane de dolari, iar locul al saptelea a revenit peliculei "Planeta Maimutelor: Revolutie/ Dawn of the Planet of the Apes", cu incasari de 708,3 milioane de dolari.

Cel de-al treilea film din seria "Jocurile Foamei", avand-o ca protagonista pe Jennifer Lawrence, s-a clasat pe locul al optulea. "Jocurile foamei: Revolta - Partea I/ The Hunger Games: Mockingjay Part 1" a obtinut 641 de milioane de dolari din incasari in 2014, in conditiile in care a fost lansat in luna noiembrie. Pelicula SF " Interstellar: Calatorind prin Univers", realizata de Christopher Nolan, a obtinut 636,2 milioane de dolari, clasandu-se pe locul al noualea in box office-ul mondial pe anul 2014.

Citeste si:
Sezon estival sub așteptări pentru hotelieri. Scumpiri în lanț,...
Sezonul estival, sub...

Animatia "Cum sa iti dresezi dragonul 2/ How to Train Your Dragon 2" incheie topul zece al filmelor cu cele mai mari incasari in 2014, cu 618,9 milioane de dolari obtinuti din vanzarea de bilete.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.