O superproductie de televiziune realizata in China a inceput sa fie redifuzata dupa ce a fost retrasa din program la putin timp de la premiera, dupa ce cenzorii din aceasta tara au spus ca sanii femeilor din serial erau prea bine subliniati de vestimentatie, potrivit presei chineze, transmite AFP.

De fapt, versiunea editata a superproductiei de televiziune, care spune povestea vietii imparatesei Wu Zetian de la sfarsitul secolului al VII-lea, prezinta doar chipul actritelor, fara a mai fi aratat si bustul acestora, potrivit agentiei China Noua. Aceasta fresca istorica impresionanta despre singura imparateasa din intreaga istorie a Chinei, rol interpretat de vedeta internationala Fan Bingbing, a avut premiera pe 21 decembrie la televiziunea prin satelit Hunan TV.

La o saptamana dupa premiera, difuzarea serialului "Imparateasa Chinei" a fost intrerupta brusc, producatorii motivand decizia printr-o serie de presupuse probleme tehnice, fara a preciza care au fost acestea. Dar internautii furiosi au facut repede legatura intre suspendarea difuzarii serialului si piepturile voluptuoase si trasaturile senzuale ale actritelor imbracate in costume de epoca, scrie MEDIAFAX.

Atotputernica Administratie de Stat pentru presa, publicatii, radio, cinema si televiziune a refuzat la randul sau sa ofere motivele din spatele retragerii bruste a serialului. Reluarea difuzarii productiei, de aceasta data cu actritele doar in gros-plan (mod de incadrare in tehnica filmarii, in care fotograma cuprinde numai un detaliu sau fata personajului, n.r.), a aratat insa ca teoria internautilor a fost corecta.

Regulile cenzurii din China sunt opace si niciodata explicate. In cazul in care un film nu prezinta o imagine flatanta a poporului chinez, trece foarte rar fara modificari de filtrul serviciului de propaganda al Partidului Comunist Chinez. Cenzura este uneori de natura politica, in cazul operelor considerate nepotrivite pentru stabilitatea sociala sau vehiculand mesaje considerate contrare intereselor partidului unic, dar se rasfrange de multe ori si asupra moralitatii. Taierile de cadre se aplica si in cazul scenelor de nuditate, care prezinta acte sexuale, sau a secventelor considerate violente.

Citeste si:
Jojo, în lacrimi în mediul online. Ce declarații a făcut despre...
Jojo, în lacrimi în mediul...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.