Actrita americana de origine germana Luise Rainer, castigatoare a doua premii Oscar, a decedat, marti, in casa sa din Londra, la varsta de 104 ani, din cauza unei pneumonii, informeaza contactmusic.com.


"A fost o femeie cu o charisma uriasa... Daca o vedeai, nu o mai uitai niciodata", a declarat fiica actritei, Francesca Knittel-Bowyer. Luise Rainer, una dintre cele mai cunoscute actrite de la Hollywood in anii 1930, a fost prima vedeta care a primit premiul Oscar doi ani la rand, o performanta repetata pana in prezent de doar patru nume ale cinematografiei.

Rainer a jucat intr-o serie de filme austriece si germane inainte de a fi descoperita de un director de casting al studiourilor Metro-Goldywn-Mayer (MGM) in anii 1930. Actrita a semnat un contract pentru o perioada de sapte ani cu MGM si a obtinut primul rol la Hollywood in pelicula "Escapade" din 1935.

Luise Rainer este celebra pentru rolul din "Marele Ziegfeld/ The Great Ziegfeld", pentru care a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in 1937. In 1938 a castigat din nou aceasta distinctie pentru prestatia din "Vreme de rascruce/ The Good Earth". Cariera actritei a intrat insa in declin dupa castigarea celor doua premii Oscar si dupa aparitia in filme de mai putin succes, precum "The Toy Wife" si "The Great Waltz", Rainer rupand contractul cu MGM si revenind in Europa. Luise Rainer si-a petrecut apoi cea mai mare parte a vietii la Londra, departe de lumina reflectoarelor. A aparut rar, ca invitata speciala, in cateva seriale, iar ultimul film in care a jucat a fost "The Gambler", din 1997, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.