Actorul britanic David Ryall, interpretul personajului Elphias Doge din franciza cinematografica "Harry Potter", a murit la varsta de 79 de ani, in prima zi de Craciun, informeaza variety.com.

Informatia a fost confirmata sambata pe Twitter de fiica sa, actrita Charlie Ryall, dar si Mark Gatiss, scenarist si actor in serialul "Sherlock".

Cariera actorului David Ryall s-a intins pe parcursul a peste cinci decenii si a inclus aparitii in filme, televiziune si teatru. David Ryan si-a inceput cariera in teatru, inainte de a deveni o figura familiara in universul productiilor de televiziune britanice. Printre productiile pentru marele ecran in care s-a remarcat se afla cateva lungmetraje celebre, precum "Ember - Orasul din adancuri/ City of Ember" (2008), "Ocolul Pamantului in 80 de zile/ Around the World in 80 Days" (2004) si "Omul elefant/ The Elephant Man" (1980).

David Ryall l-a inlocuit pe Peter Cartwright in rolul Elphias Doge din filmul "Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea I" din 2010. Personajul sau era un prieten apropiat al profesorului Albus Dumbledore, dar si jurist in Ministerul Magiei si membru al Ordinului Phoenix, scrie MEDIAFAX.

In ultimii ani, actorul s-a remarcat pe micul ecran cu rolul Frank din comedia "Outnumbered" produsa de BBC. Printre rolurile sale marcante din televiziune se numara cele din productiile "The Village", "The Singing Detective", "Goodnight Sweetheart" si "Midsomer Murders".

Artistul britanic are trei copii, un fiu si doua fiice - managerul muzical Jonathan Ryall, cantareata Imogen Ryall si actrita Charlie Ryall.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.